Târgujienii defavorizaţi, buluc pe produsele alimentare de la UE

343

ajutoare rovinariSediul Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu este asaltat în această perioadă de beneficiarii care se regăsesc pe lista pentru primirea produselor alimentare europene, campanie intitutală PEAD 2010.

La nivelul municipiului Târgu-Jiu, până la ora actuală, sunt înscrise pe listă 8.898 de persoane ce fac parte din categoriile sociale defavorizate (beneficiarii de ajutor social, şomerii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj acordată potrivit prevederilor Legii nr. 76/2002, pensionarii sistemului public de pensii ale căror venituri sunt sub 400 de lei, şi persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii) şi care pot primi produsele alimentare venite din partea Uniunii Europene.

Fiecare beneficiar din categoriile defavorizate menţionate mai sus înscris pe listele primăriei de care aparţine va ridica la campania PEAD din acest an un număr de 14 kilograme de făină albă de grâu tip 650, 7 kilograme de mălai extra, 3,2 kilograme de paste făinoase ambalate în opt pungi de câte 400 de grame fiecare, 1,3 kilograme biscuiţi ambalaţi în 13 pachete, şi câte un kilogram de zahăr şi lapte praf.

Potrivit Lizicăi Pârvu, reprezentant al DPPS Târgu-Jiu din cei 8.898 de târgujieni înscrişi spre a primi aceste alimente, 4.223 sunt şomeri, 532 beneficiari de ajutor social, 1.806 pensionari, iar restul sunt persoane cu handicap. „Produsele alimentare europene s-au distribuit până acum unui număr de 4.472 de cetăţeni defavorizaţi din municipiul nostru.

În această perioadă, vin să-şi ridice alimentele circa două sute de persoane pe zi, toţi grăbindu-se deoarece au nevoie de acestea înainte de sărbătorile de iarnă”, a precizat Lizica Pârvu. Aceasta a mai spus că în cazul beneficiarilor cu handicap care nu se pot deplasa să-şi ridice alimentele de la sediul DPPS Târgu-Jiu, sunt aşteptate rudele acestora cu buletinul beneficiarului, iar în unele cazuri va interveni şi Primăria pentru transportarea produselor la domiciliul cetăţenilor defavorizaţi.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here