Târgujienii au stabilit prioritățile de investiții! Cap de afiș: varianta de ocolire a orașului

999

Până în cea de-a doua jumătate a lunii trecute, cetățenii și actorii locali din România au fost invitați să participe la campania de consultare ,,Alege Prioritățile Orașului Tău!” și să aleagă cele mai importante proiecte pentru orașul lor. Obiectivul campaniei, desfășurată în parteneriat cu Urbanize Hub, îl reprezintă identificarea celor mai importante proiecte metropolitane pentru comunitate. În ceea ce priveşte municipiul Târgu-Jiu, în chestionar au fost cuprinse nouă investiţii, pe care gorjenii le-au putut ierarhiza în funcţie de importanţa acestora. Era vorba despre: Drumul TransRegio ,,Subcarpați” (Drobeta Turnu Severin – Râmnicu Vâlcea); Parcări supraetajate Piața Centrală; Modernizarea căii ferate Filiași – Târgu-Jiu; Centrul cultural multifuncțional pentru tineret; Reabilitarea Gării Târgu-Jiu; Modernizarea și reabilitarea zonei protejate a Ansamblului Monumental Calea Eroilor; Modernizarea căii ferate Târgu-Jiu – Petroșani; Varianta de Ocolire Târgu-Jiu; Drumul TransRegio “Țara Hațegului” (Târgu-Jiu – Filiași).
Acum, odată ce campania a luat final, a fost dezvoltată o listă finală de proiecte prioritare majore de dezvoltare urbană, atât pentru București, cât și pentru fiecare dintre cele 40 de reședințe de județ din România. În legătură cu municipiul Târgu-Jiu, putem spune că cetățenii care au ales să completeze chestionarul participând astfel la campanie și fiind dornici de a contribui la dezvoltarea orașului reședință de județ, au ales ca și priorități de dezvoltare următoarele proiecte, în ordinea numărului de voturi primit:
1.Varianta de Ocolire Târgu- Jiu
2.Modernizarea și reabilitarea zonei protejate a Ansamblului Monumental Calea Eroilor
3 Parcări supraetajate Piața Centrală
4.Drumul TransRegio ”Subcarpați” (Drobeta Turnu Severin – Râmnicu Vâlcea)
5.Drumul TransRegio ”Țara Hațegului” (Târgu-Jiu – Filiași)
6.Reabilitarea Gării Târgu Jiu
7.Modernizarea căii ferate Târgu-Jiu – Petroșani
8.Modernizarea căii ferate Filiași – Târgu-Jiu
9.Centrul cultural multifuncțional pentru tineret
În cadrul campaniei au fost înregistrate peste 150.000 de accesări ale chestionarului online și peste 100.000 de răspunsuri individuale au venit din partea cetățenilor la nivel național.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here