Sute de mii de euro pentru cursuri ale echipei de proiecte de la Primăria Turceni

470
Primăria oraşului Turceni a început pregătirea pentru anul următor a unor proiecte pentru strategia de dezvoltare a oraşului pe termen mediu-lung, proiecte ce vor fi realizate pe fonduri europene.

„Am început deja dotarea unui birou, achiziţionând mobilier, două calculatoare şi o imprimantă, acela fiind locul unde va lucra echipa de proiect”, ne-a declarat Ion Iordache, primarul de la Turceni.

Acesta a mai menţionat faptul că cei 5 proiectanţi vor trebui să urmeze nişte cursuri de specialitate, ale căror costuri se ridică la suma de 200.000 de euro. Din fericire, acestea vor fi tot fonduri europene. Nu fonduri europene, va fi şi o altă sumă de 200.000 de euro, bani necesari pentru urmarea unor cursuri de calificare în administraţia publică. „De aceste cursuri, vor beneficia atât salariaţii Primăriei Turceni, cât şi membrii Consiliului Local”, a mai adăugat edilul. Proiectul presupune instruirea întregului personal al instituţiei în administraţia publică. „Cursurile se vor ţine la noi în primărie, dar vom face un contract cu o echipă specializată, iar câţiva membri din Primăria Turceni se vor ocupa de gestionarea proiectului” , a încheiat Iordache.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here