Sute de kilograme de prăjituri, confiscate de inspectori

198
cofetarieInspectorii sanitar-veterinari gorjeni au verificat în ultima zi lucrătoare a săptămânii trecute mai multe depozite de produse alimentare, măcelării, carmangerii, supermarket-uri, abatoare şi unităţi de comercializare cu amănuntul a produselor alimentare.

Acţiunea a făcut parte din tematica de control pentru perioada premergătoare Paştelui.

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au aplicat două avertismente scrise şi zece sancţiuni contravenţionale a căror valoare a fost cuprinsă între 600 şi 2.000 de lei, suma totală a amenzilor aplicate de către inspectori fiind de 9.400 de lei.
De altfel, aceştia au confiscate şi 240 de kilograme de produse de patiserie-cofetărie, în valoare de 2.280 de lei. Printre principalele nereguli pentru care reprezentanţii legii au aplicat sancţiuni se numără igiena şi întreţinerea necorespunzătoare a spaţiilor de depozitare, manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, nerespectarea acestor norme privind condiţiile de depozitare a produselor alimentare. Acţiunile de verificare ale inspectorilor sanitari-veterinari vor continua până în ajunul Sărbătorilor Pascale.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here