Suspectul Avram, concubinul babei Ioana

426

P010211_12.31Localitatea Ţicleni a fost ieri scena unor evenimente mai puţin plăcute finalizate prin decesul unei bătrâne, lovirea unei alte femei şi un accident rutier cu o maşină furată.

Mai mult, deoarece protagonistul unora dintre faptele enumerate a fost Gheorghe Avram, suspectul principal din cazul Ţundrea, lucrurile au explodat, localnicii din Tunşi fiind daţi peste cap de cele care, într-o perioadă atât de scurtă de timp, au tulburat liniştea localităţii.

Are sau nu are legătură Avram cu femeia omorâtă, cu actele de violenţă petrecute la o sută de metri de casa în care a murit bătrâna, şi cu accidentul rutier din Tunşi, doar anchetatorii au putut spune. Localnicii din sat au văzut însă legături semnificative între faptele din Ţicleni. Astfel oamenii spun că Ioana Bobeanu, femeia în vârstă de 68 de ani decedată ieri în jurul orelor 11.30, după ce a fost găsită în curtea casei, plină de sânge, moartă în drum spre spital, era destul de apropiată de Avram. Bătrâna îl găzduise în primăvara lui 2009 pe Avram şi pe concubina lui la ea acasă, pentru câteva luni. Concubina lucra la serviciul de salubritate. Perioada de găzduire se finalizează brusc, spun sătenii, după ce concubina l-ar fi prins în pat pe Avram cu Ioana Bobeanu. Pentru infidelitatea de care a dat dovadă, Avram a fost astfel părăsit de concubina sa. Se vehiculează că Avram a trecut ieri dimineaţa pe la femeie, pentru a-i cere bani, scopul fiind acela de a scăpa de ancheta cu procurorul Iacob. De asemenea, în acest context, Avram ar fi lovit-o pe bătrână cu un corp dur la nivelul capului. Femeia a căzut în zăpadă, loc în care a fost găsită câteva ore mai târziu, zăpada din jurul ei fiind topită, semn că a stat mult aici, în curte zăpada fiind de o palmă.

Avram criminalul-dublă crimă

Procurorul Emil Moţa verifică dacă Ioana Bobeanu ar fi decedat ca urmare a căzăturii pe gheaţă sau ca urmare a loviturii primite de la Avram. Anchetatorii îl suspectează pe Avram de crimă mai ales că lovitura primită de femeie este foarte adâncă şi într-un loc în care nu putea să se fi lovit singură.

Mai mult, anchetatorii nu ştiu că soţul bătrânei, în 2009 când Avram stătea la el acasă şi la soţia sa Ioana Bobeanu, acesta a fost găsit mort pe un câmp lângă o pădure, prezentând mai multe lovituri. Crima este şi aceasta cu autor necunoscut.

În cazul decesului bătrânei, anchetatorii aşteaptă rezultatul necropsiei, femeii luându-i-se şi probe din vagin pentru a se depista dacă a fost violată sau nu sau a întreţinut relaţii sexuale.

Avram hoţul

Principalul suspect din cazul Ţundrea este acum reţinut pentru furt, distrugere, fugă de la locul accidentului, conducere fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice. Asta deoarece, chiar în dimineaţa de ieri, la orele 8.00 el era citat să vină la Parchetul Gorj pentru reluarea cercetărilor în cazul Ţundrea, dar nu ajuns în faţa magistratului. La ora 8.00 el nu a răspuns citaţiei, iar poliţiştii l-au ridicat cu mandat de acasă. L-au dus la IPJ unde a avut o discuţie cu procurorul Iacob. Cert este că la ora 10.00 bătrâna în Ţicleni a fost găsită inconştientă în zăpadă, în curte, presupunându-se că era acolo de mai mult. Se încep cercetări ca urmare a decesului femeii dar se constată că între orele 2-6 dimineaţa s-au mai petrecut câteva infracţiuni. O femeie a fost bătută, cineva intrase peste ea în casă, era apoi bătrâna moartă, se presupune că şi ea fusese bătută, şi un accident cu furt de maşină toate în Tunşi.

Avram recunoaşte însă în urma audierilor de la Ţicleni doar furtul maşinii, dar nu a spus ce s-a mai întâmplat în cursul serii. El nu a recunoscut alte fapte dar Avram este suspectat că are legături cu toate trei incidentele. Femeia bătută, care este vecină cu fosta concubină a lui Avram, a recunoscut că acesta a lovit-o şi pe ea şi pe nepoata ei, în vârstă de cinci ani.

Avram bătăuşul

Bătrâna în vârstă de 60 de ani, chemată la poliţie să îl identifice pe cel care a intrat peste ea în casă, l-a indicat pe Avram. Ea a spus că Avram a intrat la ea în casă, cu căciula pusă pe ochi şi a lovit-o. De asemenea, acesta a lovit-o şi pe nepoata ei, în piept cu pantoful, deşi fetiţa avea doar 5 ani.

Iniţial Biroul de Presă al IPJ Gorj a anunţat că autorul acestei infracţiuni de lovire şi alte violenţe şi violare de domiciliul a fost Ion Tunşanu, ginerele femeii.

Iacob revine

Avram a fost reţinut pentru 24 de ore, şi există o propunere de arestare pentru 29 de zile pe numele său. În ceea ce îl priveşte pe procurorul Iacob acesta revine în Gorj peste o săptămână, pentru alte audieri.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here