Suspect de terorism! – Maşina unui gorjean a panicat autorităţile din Belgia

425

masina belgiaProprietarul camionetei aflată în parcarea Amoudries din Belgia, care a creat o adevărată panică în rândul autorităţilor din Carleroi, este un tânăr de 24 de ani din satul Văleni, comuna Plopşoru din judeţul Gorj.

Tânărul transporta opt oameni din România care plecaseră la muncă în Belgia, la împachetat de mazăre. Pe autostrada Heppignies din Belgia i s-a defectat maşina şi, ca orice român, a încercat singur să şi-o repare. După ce a constată însă că îl depăşeşte o astfel de problemă a decis să se cazeze împreună cu muncitorii la un motel aflat la 20 de kilometri distanţă. Bagajele au rămas în maşină în parcare şi de aici a început toată nebunia.

Autoutilitara din Belgia aparţine Societăţii comerciale Cars Home Construct SRL din satul Văleni, comuna Plopşoru.

andrei dumitrascu.La sediul firmei, care este de fapt domiciliul patronului, nu s-a aflat nimeni. El locuieşte cu mama care se afla internată în spital.

Firma nu are niciun angajat, patronul fiind cel care conducea maşina în Belgia.

A vrut să-şi repare maşina

Andrei Dumitraşcu n-a ajuns, încă, în ţară, el fiind reţinut pentru declaraţii la poliţia din Belgia. A reuşit, totuşi, să vorbească în ţară cu familia şi să le explice ce s-a întâmplat.

“S-au agitat văzând o maşină în parcare. Nu s-a întâmplat nimic, decât că Andrei, cumnatul meu, a parcat maşina, după ce i s-a defectat o pompă. În afară costurile reparaţiilor maşinii sunt foarte mari, trebuie să vină platforma, o plăteşti, o duci în service, plăteşti, manopera, piesele, costă foarte mult, undeva în jur de 5.000 de euro. El şi-a făcut calculele şi a luat decizia să pună singur pompa la maşină. S-a dus să cumpere, a găsit, a luat-o şi a văzut apoi că nu poate să facă singur asta. În final, a renunţat şi cum era frig afară, a luat decizia să meargă cu celelalte persoane să se cazeze, lăsând în maşină bagajele. Asta s-a întâmplat duminică spre luni. Apoi a fost găsit de poliţie, a explicat omul tot, au văzut că nu au nimic şi s-au lămurit lucrurile”, a povestit, Marin Butan, cumnatul patronului.

Şoferul maşinii era patronul firmei

Firma tânărului a fost înfiinţată în 2006 în satul Văleni. Conform registrului comerţului, Andrei Dumitraşcu este administrator şi asociat unic, iar în Belgia conducea chiar el dubiţa suspectă.

Conform canalului de televiziune RTL, camioneta, înmatriculată în Gorj a creat o adevărată panică, marţi, pentru serviciul vamal de la aeroportul Charleroi, poliţiştii suspectând că aceasta ar conţine material explozibil. Dubiţa părea destul de lăsată din cauza greutăţii, avea ferestrele închise la culoarea şi era staţionată pe autostrada A15. Maşina a fost scanată cu detectorul de metale al Aeroportului Charleroi, moment în care s-a constatat că vehiculul era “deosebit de greu şi conţinea ceva care ar fi putut fi material exploziv”.

După deschiderea uşilor autovehiculului şi verificarea acestuia, poliţiştii belgieni au exclus orice risc de explozie.

Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here