Suinprod arsă cu o amendă de 20.000 de lei

366
Inspectorii Gărzii de Mediu Gorj au amendat cu suma de 20.000 lei societatea Suinprod SA, cu sediul în Bumbeşti-Jiu, pentru gestionarea necorespunzătoare a deşeurilor. Firma oferă servicii şi produse derivate din creşterea animalelor.

Sesizarea către Garda de Mediu Gorj a fost făcută de un grup de cetăţeni din apropiere, deranjaţi de dejecţiile care provin de la firma în cauză.

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, inspectorii Gărzii de Mediu Gorj au răspuns la 15 sesizări primite la sediul unităţii, şi au efectuat 17 inspecţii la operatori economici din domeniul minier, regiunea Motru, şi din cel energetic, în zona Complexului Energetic Turceni, cât şi asupra comercianţilor de produse petroliere. „Nu am aplicat sancţiuni şi nici n-am dat avertismente, deoarece noi nu lucrăm cu avertismente şi dăm direct amenzi, iar celor verificaţi doar le-am impus măsuri de îndreptare a abaterilor”, ne-a declarat Gheorghe Sanda, directorul Gărzii de Mediu Gorj.
În perioada următoare, inspectorii de mediu vor continua controalele în domeniul petrolului, cât şi la Complexul Energetic Rovinari pentru a urmări monitorizările calităţii aerului din zonă.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here