Stupi cu albine furaţi, căutaţi în Gorj

468

Percheziţii în Gorj într-un dosar privind furtul a aproximativ 570 de stupi cu albine. Descinderile au avut loc ieri dimineaţă, la locuinţele unor persoane suspectate de comiterea infracţiunii de tăinuire. Mai exact, acestea ar fi cumpărat stupii furaţi de la şase hunedoreni, care i-ar fi sustras de pe raza judeţelor Alba, Arad, Harghita şi Buzău.

Ieri dimineaţă, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba au efectuat 15 percheziţii în judeţele Hunedoara (10), Gorj (2), Harghita (1), Buzău (1) şi Tulcea (1), la locuinţele mai multor persoane suspectate de comiterea infracţiunilor de furt calificat, complicitate la infracţiunea de furt calificat, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi tăinuire. La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul I.P.J. Hunedoara, Gorj, Harghita, Buzău şi Tulcea. Percheziţiile s-au desfăşurat într-un dosar aflat în lucru la Serviciul de Investigaţii Criminale al I.P.J. Alba, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, privind 18 furturi de stupi cu albine, fapte comise în perioada martie – octombrie 2013, pe raza judeţelor Alba, Arad, Harghita şi Buzău. „Din cercetările efectuate până în prezent a reieşit că, în perioada martie – octombrie 2013, şase dintre suspecţi, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 42 de ani, din judeţul Hunedoara, ar fi comis 15 furturi de stupi cu albine de pe raza judeţului Alba şi 3 de pe raza judeţelor Arad, Harghita şi Buzău, sustrăgând, în total, 568 de stupi, în valoare totală de 402.700 de lei. După comiterea furturilor, suspecţii au transportat stupii cu albine în mai multe spaţii din ţară, cei mai mulţi în localitatea Veţel, judeţul Hunedoara, unde i-au amplasat pe terenul unuia dintre suspecţi sau i-au vândut celor 5 persoane din judeţele Harghita, Tulcea, Gorj şi Buzău, care sunt suspectate de comiterea infracţiunii de tăinuire”, se arată într-un comunicat al IPJ Alba. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor, identificarea eventualilor complici şi recuperarea prejudiciilor cauzate prin faptele lor.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale – I.G.P.R. şi D.I.P.I.. La acţiune au participat şi jandarmi de la I.J.J. Alba.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here