Staţiunea Săcelu, ocupată în proporţie de peste 50%

408

saceluStaţiunea Balneară Săcelu atrage an de an numeroşi turişti, care pe lângă faptul că aleg pur şi simplu să-şi petreacă timpul liber sau week-endul, vin aici şi pentru a beneficia de apele cu proprietăţi terapeutice din bazinele aflate în staţiune.

 

Multe persoane preferă acest loc şi datorită nămolului care se găseşte în bazinele din staţiune, fiind recunoscut pentru puterea lui de vindecare. Până în acest moment, Baza de Tratament Săcelu are ocupate 90 de locuri, din 150 disponibile. Staţiunea Săcelu este recunoscută ca important centru turistic din judeţ datorită izvoarelor cu ape minerale sulfuroase, clorurate, iodurate, nămolul terapeutic, indicate pentru tratarea anumitor afecţiuni. Aici venind anual foarte mulţi turişti gorjeni, dar şi turişti din întreaga ţară.

Ocupată încă din 15 mai

În această perioadă, la Baza de tratament, din 150 de locuri disponibile sunt ocupate 90 de locuri, dar aşa cum a spus directorul, Nicolae Rotaru, ele urmează să fie completate sâmbătă când soseşte următoarea serie. La Baza de tratament sosind primii turişti încă din 15 mai. Cei care beneficiază de tratament şi de alte facilităţi sunt angajaţi ai Companiei SNLO. „Personalului din SNLO li se oferă facilităţi la cazare, masă, tratament. Anul acesta sunt date în jur de 1000 de bilete la salariaţii din toată zona minieră”, a spus directorul Rotaru. Dar sunt şi persoane care pe baza biletului de trimitere şi recomandărilor medicului specialist din staţiune vin aici pentru a se vindeca de anumite afecţiuni. „Se oferă tratament şi masă contracost tuturor persoanelor care solicită acest lucru, dar nu şi cazare, fiind locuri insuficiente”, a mai precizat directorul Bazei de tratament Săcelu.

Apa şi nămolul, testate de Institutul Balneo din Bucureşti

Bazinele din staţiune sunt monitorizate de Institutul Balneo din Bucureşti. Pobele de laborator fiind făcute de către 3 specialişti, de altfel, singurii din întreaga ţară. „Se prelevează probe de nămol şi apă din fiecare bazin de către specialişti ai staţiunii Săcelu şi se trimit la Bucureşti pentru evaluare, în fiecare an. Iar din 3 în 3 ani specialişti de la Institutul Balneo din Bucureşti vin în staţiunea Săcelu pentru a testa la faţa locului apa şi nămolul”, a mai spus Rotaru. Pentru a avea acces în apa din bazine şi la nămolul terapeutic, biletul de intrare pe plajă este de 5 lei pentru adulţi şi 3 lei pentru copii şi vârstnici.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here