Spitalele gorjene rămân cu acelaşi număr de paturi

450

Numărul total de paturi din spitalele din România nu va scădea în 2015, după cum a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. De altfel, tot el a spus că 2014 a fost primul din ultimii patru ani în care Ministerul Sănătăţii nu a recurs la diminuarea numărului de paturi, în ciuda acordurilor semnate, în anii precedenţi, cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI). La nivelul judeţului Gorj, la ora actuală, în cele opt unităţi spitaliceşti existente sunt contractate peste 1.900 paturi.

Numărul total de paturi, aprobat anual la nivel naţional, reprezintă numărul maxim de paturi pentru care casele de asigurări de sănătate pot încheia contracte de furnizare de servicii medicale spitaliceşti cu spitalele publice şi private din România, în condiţiile prevăzute în Contractul-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate. Numărul de paturi care au putut fi contractate la nivel naţional a scăzut de la 136.341, în 2010, la 123.127, pentru 2013.

Peste 1.900 de paturi în spitalele gorjene
Spitalele din judeţul Gorj au contractate cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj 1.903 paturi. „În 2014 nu s-a mai redus numărul paturilor din spitale. Avem acelaşi număr de paturi contractate şi sperăm să rămână la fel”, menţionează Daniel Bondoc, preşedintele CJAS Gorj. Din fericire, ministrul Sănătăţii dă asigurări că numărul de paturi din spitale nu va scădea nici anul viitor.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here