Sistem deficitar sub ochiul DSVSA Gorj

439
De la începutul anului până în prezent, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj a coordonat 20 de alerte pe raza judeţului în domeniul gestionării permanentă a situaţiilor cu risc asupra sănătăţii publice, apărute în cursul producţiei, depozitării, transportului şi comercializării alimentelor şi furajelor.

Alertele primite de DSVSA Gorj au fost notificate prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje, menit a asigura schimbul rapid de informaţii între Comisia Europeană şi Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. În toate cele 20 de situaţii, s-a intervenit cu rapiditate pentru ţinerea sub control a riscului, finalizându-se în majoritatea cazurilor cu sechestrarea, retragerea sau denaturarea produselor cu risc, procese supervizate de inspectorii DSVSA Gorj. Printre pericolele constatate s-au numărat: modificări organoleptice în produse de patiserie, sulfiţi în conserve, coloranţi de sinteză neautorizaţi, aditivi interzişi în băuturile alcoolice, precum şi prezenţa unor compuşi chimici în suplimente nutritive.

Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here