Sinistraţii din Moldova, ajutaţi de gorjeni

373

foto 002Gorjenii care vor să îi ajute pe românii ce au avut ghinionul de a se afla în calea furiei apelor şi care, din cauza inundaţiilor din ultima perioadă, au rămas fără gospodării şi agoniseala de o viaţă, o pot face acum şi în judeţul nostru.

Astfel, au fost amenajate două centre de primire şi distribuire a ajutoarelor umanitare. Acestea se află în faţa Prefecturii Gorj şi a Liceului cu Program Sportiv, din Târgu-Jiu, iar prefectul a cerut realizarea de astfel de centre şi în alte localităţi.

Hotărârea de a realiza două astfel de centre a fost luată la sfârşitul săptămânii trecute, în urma întrunirii şedinţei extraordinare a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Gorj. “Toţi cei care vor să ofere un ajutor semenilor lor afectaţi de inundaţii pot să doneze alimente de bază nealterabile, îmbrăcăminte, încălţăminte, materiale de construcţii precum şi pături sau alte produse de uz casnic”, a declarat Liviu Andrei, prefectul judeţului Gorj. Cei care doresc să ajute aceste persoane o pot face în fiecare zi, între orele 09.00 şi 19.00, ducând pachete cu ajutoare la cele două centre. Aceste bunuri vor fi distribuite cât mai repede, fiind împărţite în funcţie de gradul de afectare a familiilor cu gospodăriile inundate.

Apel către agenţii economici

Centre de colectare a ajutoarelor vor fi amenajate şi în alte localităţi în urma solicitării făcută de prefect comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă.

Astfel, la nivelul fiecărei unităţii de acest gen trebuie înfiinţat un centru unde cei care vor şi au posibilitatea financiară, pot ajuta cu alimente sau obiecte de îmbrăcăminte.

Potrivit Alinei Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj, “ajutoarele umanitare vor fi predate de autorităţile locale pe bază de proces verbal la centrul (depozitul) de colectare înfiinţat în acest scop la Direcţia pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Gorj, de unde vor fi centralizate către zonele calamitate din ţară. De asemenea, s-a făcut apel şi la agenţi economici din judeţ să sprijine cu mijloace de transport trimiterea ajutoarelor către zonele sinistrate”.

“Contăm pe solidaritate”

Instituţiile implicate în această campanie sunt Instituţia Prefectului judeţului Gorj, Primăria municipiului Târgu-Jiu, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Lt.col. Dumitru Petrescu” al judeţului Gorj, Filiala de Crucea Roşie Gorj, Poliţia Comunitară Târgu-Jiu şi toate Instituţiile deconcentrate din judeţ cu reprezentare în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Gorj.

“Contăm pe solidaritatea dumneavoastră, solidaritate de care aţi dat dovadă de fiecare dată, atunci când semenii noştri au trecut prin momente grele. ISU Gorj vă mulţumeşte şi vă aşteaptă la centrele de colectare”, a declarat şi Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, care a dorit să transmită un mesaj tuturor gorjenilor.

Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here