Sindicaliştii de la Energoconstrucţia pichetează Prefectura

374
Muncitorii de la Energoconstrucţia Rovinari vor să îşi trimită liderii sindicali să picheteze Prefectura Gorj. Reprezentantul acestora, Constantin Creţan, afirmă că vineri la prânz vor veni în faţa Prefecturii 10 lideri ai sindicaliştilor aflaţi în grevă generală de mai multe zile.

Muncitorii au întrerupt lucrul după ce anterior organizaseră diferite greve de avertismente, salariile lor nefiind plătite din luna noiembrie a anului trecut.

Creţan declară că personalul TESA din cadrul unităţii are lefurile neachitate de opt luni, administraţia promiţând că de abia vineri ar putea efectua o parte din plăţi. Liderul sindical afirmă că Energoconstrucţia are de încasat circa 10 milioane de lei pentru serviciile prestate la diferite primării şi consilii judeţene din ţară. Firma a realizat lucrări de canalizare, aducţiuni cu apă sau modernizări de drumuri şi nu i-au fost plătite eforturile făcute, muncitorii fiind în postura ca, de Paşti, să spere la plata salariilor care li se cuveneau înainte de Crăciun.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here