Simulare de tragere la sorţi a preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de la secţiile de votare

492

Crin AntonescuReprezentanţii Tribunalului Gorj au repetat ieri pentru a treia oară, în acest an, procedura de tragere la sorţi a preşedinţilor şi locţiitorilor secţiilor de votare din judeţ.

Pentru că nu aveau baza de date cu cei înscrişi pentru a participa la secţiile de votare, informaticienii tribunalului au folosit baza de date de la europarlamentare.

Tribunalul Gorj este singura instituţiei de acest fel din ţară care foloseşte un program informatic pentru a departaja candidaţii înscrişi care vor să ocupe locurile de preşedinţi şi locţiitori la secţiile de votare la alegerile prezidenţiale din această lună. Programul a mai fost oferit şi Tribunalului Mehedinţi dar nu se mai foloseşte aici, deoarece a stârnit nemulţumirea partidelor politice. Acest soft a fost însă utilizat la Gorj deja de două ori la alegerile parlamentare şi la alegerile europarlamentare iar acum informaticienii tribunalului judeţean se pregătesc să îl utilizeze pentru a treia oară. Acesta nu a stârnit reclamaţii din partea partidelor politice ci doar câteva divergenţe de opinie între informaticieni şi populaţia civilă. Astăzi l-a Tribunalul Gorj s-a realizat o simulare a procedurii, dar s-a folosit baza de date de la europarlamentare, actualele date pentru prezidenţiale aflându-se pentru avizare la Autoritatea Electorală Permanentă. Cambrea Dragoş, specialistul IT al Tribunalului Gorj a dat asigurări ieri că softul este performant şi că, în ultimul timp a suferit, ceva modificări.
Pentru alegerile prezidenţiale din 22 noiembrie la Prefectura Gorj s-au înscris peste 800 de persoane cu studii juridice, dar departajarea juriştilor pe secţiile de votare se va face, din nou, pe localităţi. Această procedură s-a utilizat pentru o diminuare a costurilor privind transportul preşedinţilor şi locţiitorilor la secţiile de votare.
Anamaria STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here