Sfaturi pentru a scăpa de dependenţa de alcool

1254

dependenta de alcol1Începem să consumăm alcool la zile de naştere sau când avem vreo reuşită. Sau să uităm de supărări. Şi încet-încet „gustăm“ din tot felul de sortimente de licori ameţitoare, fără să avem vreo limită, fălindu-ne cât de rezistenţi suntem.

Alcoolismul se întâlneşte destul de des la tineri, la adulţi şi la cei în vârstă. Dependenţa de alcool nu este doar o problemă medicală. Ea afectează şi viaţa socială, economică şi etică. Iar în momentul când ai de-a face cu o rezistenţă fizică scăzută, precum şi a celei intelectuale şi, în general, te confrunţi cu probleme de sănătate, atunci chiar ai nevoie de un sprijin. Mergi la un control specializat şi urmează întocmai recomandările medicului.

Remedii naturale

În continuare vă prezentăm câteva remedii naturiste de folos în lupta cu dependenţa de alcool!

Drojdia de bere te poate scăpa de patima alcoolului, dar va trebui să ai ambiţie şi să nu cedezi atât de uşor, asta ca să-i vii de hac. În fiecare zi mestecă între 50 – 80 de grame de drojdie proaspătă, până în momentul când crezi că ai scăpat de această patimă.

Cimbrul poate alunga şi el pofta de alcool. Va trebui să prepari o infuzie de cimbru. Iar din această infuzie se consumă din el câte o lingură, din sfert în sfert de oră. Pot să apară reacţii adverse precum: vomă, diaree, transpiraţie abundentă.

Mierea de albine e bună şi ea dacă te-ai hotărât să urmezi o cură de detoxifiere. Dacă consumi două linguri cu miere amestecate cu două linguri de oţet de mere, s-ar putea ca după câteva zile să nu mai vrei să vezi alcool în faţa ochilor.

Pătrunjelul, pe lângă faptul că este un panaceu al naturii, poate inhiba şi pofta de alcool. La un litru de apă fiartă se pun 50 de grame de pătrunjel, coajă de grepfruit şi de portocală şi îndulceşte totul cu puţin zahăr. Înainte de micul dejun se va înghiţi câte o lingură cu acest lichid. Acest tratament se va urma până când vei observa că nu mai ai nevoie să consumi alcool.

Pedicuţa se opune dependenţei de alcool. Timp de trei săptămâni se va bea ceai de pedicuţă: se consumă o cană cu ceai în fiecare dimineaţă, înainte de micul dejun, şi una cu o oră înainte de masa de prânz.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here