Semnarea acordului, o problemă rezolvată pe jumătate / Narcis Răducan: “Cel puțin nu dispărem de pe fața pământului”

467

Pandurii continuă să fie una dintre protagonistele campionatului, însă acest lucru nu îi convinge pe cei de la CEO să revină ca investitor la echipa gorjeană.

Narcis Răducan a reușit săptămâna trecută să obțină un document care o ajută pe Pandurii să spere la participarea în cupele europene, însă problemele financiare ale grupării gorjene nu au fost nici pe departe rezolvate, ba mai mult, CEO și-a întărit poziția și a confirmat decizia luată, cea de a nu mai finanța sportul gorjean, cel puțin până când compania nu va trece pe profit. “S-a semnat acordul de finanțare și cel puțin nu dispărem de pe fața pământului din sezonul viitor”, a declarat președintele Pandurilor, mulțumit doar în mică măsură de ceea ce s-a obținut pentru echipă în Adunarea Generală a Asociaților.

Cere retragerea CEO din AGA
În mod surprinzător, Narcis Răducan, numit președinte al Consiliului de Administrație al Pandurilor tocmai din partea CEO, în vremea când CEO era principalul finanțator al echipei, a cerut retragerea acestora din AGA: “E foarte greu e înțeles de ce strategie vorbim ca o echipă care se bate la titlu să fie tratată cu această indiferență. Nu am ce spune. Este delicat să motivezi jucătorii pentru că se cunoaște foarte clar perspectiva. Acționarul principal a declarat că nu mai dă niciun ban, nu așa se motivează o echipă. Le-am oferit varianta să plece definitiv, CEO, pentru că echipa joacă cu CEO pe piept… Putem atrage alți oameni care să investească într-o echipă care face performanță. Din nefericire, au refuzat această variantă. Mi se pare foarte ciudat. Sunt trei variante. Vrei să sprijini sportul, foarte bine, investește! Acești bani se întorc prin participarea în Europa și vânzarea de jucători. Nu vrei să investești, pleci! Dacă nu vrei să investești și nu pleci, înseamnă că e o problemă și altcineva să vorbească”, a declarat Narcis Răducan.

Edi, fără argumente în fața jucătorilor
Situația de față, în care CEO nu dă bani, dar nici nu lasă locul liber pentru un alt finanțator principal, este una care îl pune și pe Edi Iordănescu într-o postură delicată, acesta declarând că îi este tot mai greu să-și motiveze jucătorii. “Vorbele goale nu sunt suficiente, terminăm resursele de a-i motiva. Eu merg până la capăt, am mesaje optimiste, e greu când ai un buget la o treime cât a fost în trecut și te bați pentru Champions League să fi anunțat că nu mai ai sprijin. E greu să ai cuvinte și să le spui jucătorilor ceva când ei știu că nu vor mai lua bani până în iunie. Ce să le spui străinilor? Am vorbit mult, am încercat să transmit echilibru. Aș fi preferat să se țină departe de opinia publică treaba asta, poate mai aveam mijloace și resurse să motivez echipa. Vă invit să vedeți care este starea echipei care e pe locul 2, jucători care vin cu capul în pământ și care nu au speranță”, a declarat antrenorul Pandurilor. Acesta spune că tot ceea ce se întâmplă s-a resimțit din plin în jocul echipei în partida cu Viitorul Constanța: “Eram agresivi, ne băteam pentru orice minge, să facem presing sus, să avem posesie, personalitate, curaj, să aducem mingi în careu. Nu am făcut asta. Nu am pregătit jocul diferit. Ține de latura mentală, asta e cel mai greu de gestionat. Nu prea mai am mijloace”, a mai spus Edi Iordănescu.

Renunță la lupta pentru titlu?
Fără a face vreodată o declarație clară în acest sens, este cât se poate de evident că Edi Iordănescu și-a făcut calcule și a visat la performanța maximă, aceea de a câștiga titlul cu Pandurii. Chiar și jucătorii au recunoscut că discursurile motivaționale ale antrenorului ating și această latură, însă după ultimele evenimente de la Târgu-Jiu îl fac pe Edi Iordănescu să facă un pas mare înapoi: “La cum arătăm și la ce situație avem, nu suntem în competiție! Ne ducem crucea până la capăt, la final tragem linie. La vară fiecare își va alege viitorul, dacă aici nu mai sunt perspective… E trist pentru oraș și suporteri. La ce am jucat am dat speranțe fanilor, dar îmi cer scuze că le nărui…”, a mai declarat antrenorul Pandurilor după remiza cu echipa lui Gică Hagi.

edi 1403“Sunt oameni interesați care vor să preia această echipă. Oameni din privat și care ne-au abordat spunându-ne că sunt încântați de modul cum joacă Pandurii. Oameni care cred că, cu un plan bun, Pandurii poate să performeze, și care cred că se poate face o figură frumoasă atât intern, cât și internațional. Sunt dispuși să vină și să discute, dar nu știu ce se doreșe aici”, Edi Iordănescu, antrenor Pandurii Târgu Jiu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here