Se reiau lucrările specifice campaniei agricole de primăvară

474

Vremea capricioasă din ultima perioadă a întârziat puţin lucrările de înfiinţare a culturilor de primăvară. Potrivit lui Dan Tănăsescu, şeful Direcţiei Agricole Gorj, până în prezent au fost însămânţate 400 de hectare de ovăz, 100 de hectare de orz şi 50 de hectare de lucernă, continuând ca atunci când solul va permite, să se reia lucrările specifice campaniei agricole de primăvară.

În urmă cu trei săptămâni, agricultorii din judeţul nostru începuseră să scoată utilajele în câmp, acolo unde terenurile au permis acest lucru, semănându-se primele suprafeţe cu orz, ovăz, lucernă şi legume de sezon. Odată însă cu apariţia zăpezii şi a temperaturilor extrem de scăzute lucrările destinate însămânţării au fost întrerupte. Iar acum odată cu îmbunătăţirea vremii, agricultorii gorjeni se pregătesc să reia lucrările specifice campaniei agricole de primăvară. În Gorj, în această campanie agricolă de primăvară, urmează să fie înfiinţate culturi pe o suprafaţă totală de 77.121 de hectare.
Conform datelor puse la dispoziţie de către şeful DADR Gorj, Dan Tănăsescu, fermierii din judeţul nostru şi-au propus să semene peste 60.000 hectare cu porumb, 3.432 hectare cu ovăz, 100 hectare cu orzoaică de primăvară şi peste 50 de hectare de lucernă. În acelaşi timp în livezi se menţine starea de repaus vegetativ, urmând să fie executate tăierile de primăvară la pomii fructiferi şi stropirile de combatere a bolilor specifice. “Se vor realiza lucrări de întreţinere, tăieri în uscat la pomii fructiferi şi viţă de vie. Odată cu lucrările solului se realizează şi tratamente fitosanitare de sezon. Important este ca pomul să fie uscat în momentul în care se aplică tratamentele, iar vântul să nu sufle cu viteză mai mare de 5-6 metri/secundă”, a mai precizat şeful DADR Gorj.
Tănăsescu mai spune, de asemenea, că s-a lucrat la plantarea morcovilor, a arpagicului şi a usturoiului de primăvară. “La legumele de sezon s-a realizat însămânţarea în felul următor: din 160 de hectare de usturoi planificate, au fost însămânţate peste 50 de hectare, morcovi din 400 de hectare s-au însămânţat 150 de hectare, arpagic din 877 de hectare s-au realizat 200 de hectare”, a mai declarat directorul Direcţiei Agricole Gorj.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here