Schimb de experiență, cu cazare la Băile Felix! Primarul, șase consilieri locali și 15 funcționari publici și contractuali, cu autocarul la Oradea!

2819

22 de motreni, funcționari publici, contractuali și aleși locali, în frunte cu edilul de Motru, Gigel Jianu, au părăsit, ieri dimineață, instituția publică cu destinația Oradea. Grupul îmbarcat într-un autocar, cu cheltuielile de deplasare și cazare suportate dintr-un proiect cu fonduri europene, va staționa timp de cinci zile în județul Bihor, cu cazare la Băile Felix, pentru un schimb de experiență cu Primăria Oradea, care a accesat intens fonduri europene și are în derulare proiecte importante. Excursia este suportată în cuantum de 2% și de Primăria Motru, care a achitat la proiectul de o sută de mii de euro, aflat în derulare, o astfel de cotă.

Gigel Jianu, primar de Motru: ,,Este un schimb de experiență cu Primăria Oradea, suportat prin fonduri europene, parte a unui proiect mai amplu, la care participă consilieri locali și funcționari din primărie. Eu mi-am dorit să participe doar consilieri locali, cei care decid și ar fi putut să ia cunoștință de realizările unei primării de succes, pentru că Primăria Oradea este cea mai lăudată primărie, iar primarul, cel mai lăudat din țară, având în vedere realizările, dar, o parte nu au vrut să vină. Am ținut ca schimbul de experiență să se facă la Oradea atunci când am depus proiectul. O parte dintre consilieri nu au fost de acord să participe pentru că fie nu pot să lipsească de la serviciu, fie pentru că nu pot înțelege niște lucruri”. Schimbul de experiență al UAT Motru la UAT Oradea se desfășoară în perioada 8-13 aprilie 2019. Pe motiv că cetățenii municipiului nu agreează astfel de excursii, deoarece în localitate sunt multe lucruri care nu funcționează, neexistând alte proiecte europene în derulare, 13 consilieri locali au refuzat să beneficieze de gratuitățile din proiect. Doar șase aleși au spus da și s-au îmbarcat în autocar, adică cinci aleși PNL și unul de la ALDE. S-au încolonat astfel după primarul Jianu, consilierii liberali Drăghici Dorel, Negrea Nicolae, Raț Daniela, Pintea Dumitru, Bulgariu Cristian. A făcut-o și alesul ALDE, Popescu Ion, dar și următorii funcționari ai primăriei: Cornoiu Mihăiță, Oproiu Simona Mihaela, Pîrvulescu Marcel, Mîrșu Vasile, Gădău Ion, Păun Marian, Tudosie Ilie Florin, Codiță Sîrbu Elvis, Usoniu Ana Daniela, Pasăre Mirel, Merfu Adriana, Prejbeanu Iuliana, Aldulescu Paula, Văduva Angela, Lonea Vasilica. Schimbul de experiență continuă pratic deplasările la cursuri ale funcționarilor publici, ultimul în stațiunea Căciulata, din același proiect cu fonduri europene accesat și aprobat de primărie, din care instituția suportă 2%.
Supărat că este criticat că nu are proiecte în derulare, edilul Jianu susține că a realizat 11 proiecte cu fonduri europene, dar și faptul că a găsit primăria goală la acest capitol, motiv pentru care a preferat să-i aducă diverse acuze fostului primar Dorin Hanu.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here