Scandal între firmele de transport, în autogara Târgu-Jiu

381

microbuye2Traficul în zona autogării din municipiul Târgu-Jiu a fost blocat câteva zeci de minute vineri dimineaţa din cauza unor neînţelegeri cu conducerea autobazei. Se pare că mai multe firme de transport nu plătiseră taxele, fiindu-le interzis accesul în autogară.

Express Transport, firma care are autogara, se pare că are de recuperat de la transportatori în jur de 50 de mii de lei, fiind vorba despre taxele pe care aceştia au refuzat să le plătească de doi ani încoace. ,,Au aproximativ doi ani de zile de când nu au mai plătit un leu. Nu îi mai lăsăm să intre şi ei insistă prin forţă. Cele două firme care nu ne plătesc au blocat calea de acces”, a declarat Ion Chiriţoiu, şeful autogarei. Potrivit acestuia, au avut loc mai multe discuţii cu reprezentanţii celor două firme de transport însă aceştia refuză să plătească.

„Avem acţiuni”

De partea cealaltă, transportatorii susţin că au şi ei acţiuni la firma care are autogara şi, cu toate astea, li se cere să plătească chirie. „Am şi eu acţiuni, cu soţia, dar din 1996, de când s-a privatizat, nu mi s-au dat dividente deşi sunt proprietar”, a spus Ion Plută, patronul uneia dintre firmele de transport care îşi garează maşinile în autogară. „Avem acţiuni la ei şi cu toate astea ne cer bani, nu ne asigură nici peron, nu e normal. Nu plecăm de aici până nu ne judecăm cu ei. Să ne plătească şi ei datoriile, şi noi lor şi apoi vedem”, a declarat şi un alt şofer. Poliţiştii au fost cei care au reuşit să elimine blocajul din acea zonă, fluidizând, până la urmă, traficul. Pentru moment transportatorii au reuşit să se înţeleagă cu firma care deţine autogara însă reprezentanţii acesteia declară că dacă lucrurile vor continua aşa, le vor opri definitiv accesul.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here