Sânmărtean nu e văzut ca un salvator la Târgu-Jiu: “Să nu ne aşteptăm să ne câştige meciurile”

455

Lucian Sânmărtean a debutat oficial la Pandurii în partida cu CFR Cluj, dar internaţionalul român spune că mai are de tras până să ajungă la o condiţie fizică optimă. Mijlocaşul de creaţie a explicat că a ales echipa din Târgu-Jiu pentru că îi redă pasiunea de a juca fotbal: “Pandurii e o echipă care joacă fotbal bun, e un grup foarte bun aici, am ales şi pentru antrenor, şi pentru oraş, am ales Pandurii fiindcă am simţit nevoia, aşa pe final, să vin la o echipă care chiar să îmi dea bucuria să joc şi plăcerea de a juca în continuare. Sunt la un potenţial scăzut pentru că după Euro am avut două luni şi jumătate de inactivitate totală, am simţit nevoia. Cred că la meciurile următoare voi fi la un potenţial mai ridicat şi voi putea să ajut echipa şi mai bine”.
De altfel, antrenorul Petre Grigoraş a admis că a recurs la Sânmărtean pentru că este un fotbalist special. Tehnicianul a precizat că fostul jucător de la Panathinaikos va da randament maxim în două-trei săptămâni.
“Ştim că el vine după o perioadă de pauză totală. După două săptămâni, totuşi nu este 100%, dar aţi văzut câteva acţiuni în prima repriză când a accelerat, chiar şi în partea a doua. E un jucător care poate să facă diferenţa, un jucător care poate să elimine adversari dintr-o singură mişcare din corp, un jucător care poate să verticalizeze, lucru pe care mi-l doresc şi de la ceilalţi”, a precizat Grigoraş.
Pe de altă parte, un alt fotbalist cu experienţă sosit în această vară, Ovidiu Herea, nu crede că responsabilitatea rezultatelor trebuie să apese, într-o mai mare măsură, pe umerii lui Sânmărtean. Herea a precizat că echipa are valoare, iar după pauza competiţională din septembrie, jucătorii de la Pandurii vor creşte în joc: “Nu trebuie să ne aşteptăm la Lucică (Sânmărtean) acum, să ne câştige el meciurile. Suntem 11 jucători în teren, el vine după o perioadă în care nu a jucat, a fost primul lui meci. Uşor, uşor o să ne intrăm cu toţii în formă”.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here