Sancţiuni drastice pentru şoferii spriţari

469

Conducătorii auto amatori de licori bahice, vor avea de suferit dacă senatorii și deputații vor adopta o lege care prevede sancțiuni dure pentru șoferii prinşi băuţi la volan.Un proiect de act normativ prevede că toți conducătorii auto depistați de polițiștii de la rutieră că au alcool în sânge, rămân fără permis pentru 2 sau 5 ani.

În noua propunere legislativă, sancţiunile prevăzute pentru şoferii care nu respectă legea sunt foarte dure. Conducătorul auto care a recidivat nu va mai putea lua niciodată permisul auto.
Amenzile prevăzute sunt usturătoare. Acestea sunt de la 5.000 la 15.000 de lei pentru bețivii de pe șosele. Suspendarea permisului și amenzile diferă în funcție de alcoolemia depistată la conducătorul auto și de infracțiunea pe care acesta a făcut-o. Cu cât șoferul are mai mult alcool în sânge cu atât amenda este mai mare și suspendarea permisului pe o perioadă mai lungă de timp,la fel și dacă au provocat moartea sau avarierea gravă a altui autovehicul.
Iniţiatorul legii susţine că şoferii care nu se pot lăsa de băutură sunt un pericol public. Tocmai de aceea, el consideră că trebuie să se actualizeze legislaţia, astfel toţi şoferii să se străduiască să se încadreze în prevederile legale.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here