S-a tras cortina peste GorjFest 2013, a 23-a ediţie

357

Ne ferim să vorbim despre chinurile facerii – pe criza asta – Festivalului Internaţional al Artelor Vizuale GorjFest 2013, în al XXIV-lea an al existenţei sale. Important este că el există şi spiritul brâncuşian i-a cuprins pe alţi 26 artişti – majoritatea străini, din America de Nord, Europa Occidentală, Africa de Nord şi Grecia – ca şi pe românii acceptaţi.

Trecem peste vorbele frumoase ale moderatorului Ion Cepoi în Sala Maură a Palatului Administrativ, de la care au lipsit primii doi oameni ai autorităţilor judeţului Gorj. Fiind reprezentaţi cu brio de subprefectul Arjoca, de vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Gorj: Ciprian Florescu şi Mădălina Ciolocoi, ca şi de viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Aurel Popescu.

Urmează ediţia a XXV-a, în 2014
Una sperăm la fel de reuşită ca aceasta, pentru care Ciprian Florescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, le-a mulţumit artiştilor, asigurându-i de întreaga prietenie a gorjenilor. Care Gorj a dat lumii şi, în special, Spaniei, un şef al catedrei de filozofie a Universităţii Barcelona, pe celebrul George Uscătescu, chestiune comunicată auditoriului de scriitorul Ion Cepoi.

Muzeul GorjFest va fi o expoziţie!?
Mult promisul Muzeu GorjFest, care-ar fi putut deveni o extrem de bogată colecţie de artă modernă contemporană alcătuit din lucrările ce s-au acumulat an de an prin creaţiile artiştilor participanţi la taberele de creaţie din Târgu Jiu – Oraşul lui Brâncuşi – va fi mult mai puţin. Doamna Ciolocoi, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, promite organizarea unei Expoziţii la Centrul de Informare Turistică Peştişani. Nu este prima dată când o face. Măcar de s-ar ţine de cuvânt de această dată, întrucât acel centru este o construcţie modernă şi total nefolosită, fiind cu lacăte grele ferecată.

Salonul GorjFest 2013, vernisat
Cu vorbe puţine, directorul Centrului Judeţean pentru conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, Ion Cepoi, a purces la vernisarea minunatelor lucrări executate-create de cei 26 de artişti în cele zece zile petrecute în Ţara lui Brâncuşi.
Apoi, domnia sa i-a permis criticului de artă Alice Dinculescu să gloseze despre lucrările expuse, deocamdată, la Sala expoziţională de la parterul CJCPCT Gorj. Din respect pentru spaţiu şi pentru valoroasa critică de artă ne oprim aici. Nu înainte de a promite cititorilor că toate însemnările doamnei Alice Dinculescu vor fi publicate în paginile Gorjeanului, cât de curând.
N. Roşca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here