S-a sinucis din cauza unei profesoare care l-a părăsit

591

sinucigas 013Alexandru Popovici, tânărul de 19 ani care s-a sinucis, a făcut acest gest din cauza unei profesoare cu care avea o idilă.

Iniţial gestul băiatului părea unul fără explicaţie, pentru că nu a fost găsit niciun bilet prin care să explice. Totuşi, în urma cercetărilor, în calculatorul băiatului a fost găsit un document prin care explica faptul că a avut o relaţie cu o profesoară, care l-a părăsit.

Tânărul de 19 ani a fost găsit mort, în casă, de către părinţii săi. Alexandru inhalase gaze toxice după care şi-a pus o pungă pe cap pe care a legat-o la gât cu o curea. Corpul tânărului a fost transportat, miercuri după-amiază, la Serviciul de Medicină Legală din Târgu–Jiu şi, în urma necropsiei, s-a stabilit că moartea a fost provocată de asfixiere. Iniţial în camera în care Alexandru s-a sinucis nu s-au găsit urme sau vreun bilet prin care să se explice gestul.
A povestit totul într-un fişier de pe calculator
sinucigas 006Ulterior, pe măsură ce cercetările au continuat, în calculatorul acestuia s-a găsit şi motivul: o idilă cu o profesoară care, ulterior, l-a părăsit. Dragostea adolescentină dar şi puternică pe care băiatul o purta fostei sale profesoare de limba română, Ramona Mischie, de la Liceul nr.1 din Târgu – Jiu a fost suficientă să îl ducă în pragul disperării în momentul în care femeia a decis să pună punct. Alexandru, un băiat foarte liniştit, după cum îl caracterizau vecinii, nu s-a mai gândit că viaţa îi va mai aduce şi alte iubiri şi a decis ca pe aceasta să o ducă cu sine în mormânt. „ Au fost găsite mai multe însemnări în calculatorul lui, în care îşi exprimă stările şi gândurile. În acest mesaj scria că a încercat de mai multe ori să se sinucidă, în aceeaşi modalitate. Nu se ştie cu exactitate dacă această relaţie cu profesoara de limba română a existat cu adevărat şi se vor verifica aceste aspecte. Niciodată nu am mai întâlnit un asemenea mod de sinucidere. A avut o voinţă foarte puternică, pentru că în orice moment putea să rupă plasa respectivă“, a declarat şi Emil Moţa, procurorul de caz.
Poveste incredibilă pentru colegii profesoarei
Întrebaţi despre colega lor care ar fi avut o aventură cu un elev, profesorii de la liceul resprectiv au spus că nu cred aşa ceva. „Este o profesoară exemplară. Am stat de vorbă cu 10 – 12 colegi de ai mei, când am aflat, şi i-am întrebat dacă ar fi bănuit vreodată aşa ceva şi au spus că este imposibil. Dacă este adevărat, atunci este o relaţie care a fost foarte bine ascunsă, nu au lăsat niciodată să se înţeleagă că ar fi între ei mai mult decât trebuie”, a declarat Marius Buzera, directorul şcolii. Ramona Mischie este o tânără profesoară de limba română care, anul trecut, a obţinut câteva ore la Liceul nr. 1. printre acestea se numărau şi orele pe care le susţinea şi la clasa în care învăţa Alexandru, clasa a XII-a, de altfel singura clasă de liceu pe care profesoara a preluat-o.
„Părea echilibrat”
Colegii tânărului nu cred că ar fi putut exista o relaţie între cei doi. Nicio clipă comportamentul lor nu a dat ceva de bănuit. Ramona Mischie este o profesoară exemplară, căreia nu i se poate reproşa nimic din punct de vedere profesional. Totuşi, dacă relaţia dintre ei a existat, aceasta va fi autorul moral, motivul pentru care o viaţă s-a oprit la numai 19 ani. „Nu îl credeam capabil de aşa ceva. Era un băiat retras dar foarte capabil, părea echilibrat. Era pasionat de calculatoare şi era foarte bun la matematică, din câte mi-a spus profesorul de specialitate”, mai spune Buzera, încă şocat de cele întâmplate. Alexandru se pare, însă, că avea aceste gânduri de mai mult timp, moartea părând a fi o scăpare sau un răspuns pentru durerea care îl încerca. „Am discutat cu mama sa şi m-a pus pe gânduri cu mai multe lucruri. Se pare că Alexandru le-ar mai fi spus că l-ar putea găsi într-o zi fără viaţă”, a completat directorul.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here