S-a lăsat cu sesizări penale! CNP-uri eronate în tabelele electorale din Gorj

533

Membrii Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Gorj au fost obligaţi să analizeze în cadrul şedinţei de ieri cele 11 sesizări depuse de reprezentanţii ACL cu privire la scrierea eronată a unor CNP-uri în tabelele electorale. Au fost astfel analizate în şedinţa de miercuri cele 11 sesizări formulate de ACL cu privire la scrierea eronată a unor coduri numerice personale în tabelele electorale la unele secţii de votare. “Este vorba de 11 CNP-uri la cinci secţii”, a spus Camil Deaconu, secretarul BEJ Gorj.
Reprezentanţii ACL Gorj susţin că în urma introducerii datelor personale ale celor care au votat pe listele suplimentare în programul informatic cu care s-a lucrat la nivel naţional, neregulile apărute au fost sesizate direct de către aplicaţie atât la BEJ Gorj, cât şi Parchetului competent.
“Am lucrat pe o platformă la nivel naţional în care au fost introduse datele personale ale celor care au votat pe listele suplimentare şi atunci când o persoană a apărut la mai multe secţii sau au fost CNP-uri eronate, direct din aplicaţie a plecat către BEJ şi Parchet sesizarea respectivă. Până în prezent am introdus doar o mică parte din totalul alegătorilor”, a afirmat purtătorul de cuvânt al PDL Gorj, Denisa Şuţă.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here