Robert Păiuși(MP): “Localnicii din Stejari nu-și mai permit luxul de a vota un primar care să nu-și realizeze obiectivele”

1284

Într-un interviu acordat Gorjeanul, candidatul Mișcării Populare pentru Primăria Stejari, Robert Păiuși, a explicat ce își dorește să schimbe în comună, dacă va fi votat de cetățeni în funcția de edil al localității, menționând totodată cât de dificil i-a fost să găsească un partid care să-i susțină, fără compromisuri, bunele intenții. Candidatul Mișcării Populare, totodată președinte al organizației locale a MP Stejari, anunță că și-a format în comună o echipă competitivă, fiind convins că astfel proiectele sale se pot pune în practică, în beneficiul comunității.

Reporter: De ce vreți să candidați pentru fotoliul de primar în comuna Stejari?
Robert Păiuși: Am hotătât să candidez, deoarece vreau să îmi aduc propria contribuție la dezvoltarea comunei și am înțeles că nu pot să fac acest lucru decât, implicându-mă. Am început astfel din anul 2012, când, candidând la alegerile locale nu am scos un scor deloc rușinos dat fiind faptul că am fost pe locul 3 ca și număr de voturi după USL și PDL, cele două mari partide, eu fiind candidat independent și totodată la prima experiență politică. Această recunoaștere din partea oamenilor mi-a dat curajul să continui.

Rep.: Ați schimbat mai multe partide, în ultimul timp. De ce asta?
R.P.: Da. Este adevărat, deși nu am avut adeziune decât la unul. Asta și pentru că nu mi-a fost ușor să îmi găsesc un partid în care să mă simt cu adevărat bine. Vorbesc de un partid în care să mă regăsesc prin crezurile mele și care totodată să le susțină, fără a lua în considerare compromisul dat de diferite conjuncturi politice. Vorbesc, de asemenea, despre acceptarea unui set de valori fundamentale, în care eu mă regăsesc, adică: națiune, credință și familie. Știți bine că partidele mari, sunt conduse așa cum sunt conduse, iar celor mici, create în ultimi ani, li se impune politica celor mari, având fără să ne ascundem după degete, un singur mod de acțiune: compromisul politic. Așa că adeziunea mea către Mișcarea Populară vine pentru mine ca o opțiune deopotrivă firească și aducătoare de valoare, aceasta deoarece știu că nu pot fi puternic, nu-mi pot realiza obiectivele decât alături de oameni puternici și consecvenți. Dezvoltarea unei filiale dinamice, a partidului M.P., care aduce o politică curată cu oameni valoroși la nivelul județului Gorj și nu numai, este așadar modul prin care îmi doresc să aduc în viața de zi cu zi a oamenilor din comuna Stejari năzuința Partidului Mișcarea Populară și anume aceea de a construi o Românie a valorilor.

Rep.: În Stejari, cetățenii spun că sunt multe probleme de rezolvat. Credeți că dumneavoastră veți putea să le rezolvați?
R.P.: Nu dețin o “baghetă magică” care să rezolve problemele cetățenilor peste noapte, dar, suntem, cred, prea săraci ca să mai cumpărăm propagandă fără fond și lozinci fără susținere, sau să votăm din nou un primar care “nu a realizat obiectivele pe care domnia sa și le-a propus în cele două mandate” pentru ca să și le realizeze în cel de-al treilea mandat. De altfel, chiar și investițiile făcute pe ultima sută de metri, gen asfalt, sunt praf în ochii alegătorilor, deoarece localitatea are nevoie de investitori, locuri de muncă și alte proiecte care să le permită să se plimbe cu mașinile pe asfalt. De aceea trebuie să vorbim despre un sistem care să gestioneze problemele, cu resurse limitate, și pentru mine acest sistem începe cu o echipă capabilă, formată din oameni competenți, care au deținut si dețin funcții importante în viața de zi cu zi, dar care, mai cu seama și-au căpătat respectul de a fi numiți “Domni” prin muncă și realizări profesionale. În echipa respectivă chiar cred că putem rezolva problemele comunei. Dar până atunci tinerii trebuie să revină acasă, deoarece natalitatea a scăzut drastic, dar respectivii se vor întoarce doar dacă acasă vor avea un viitor și condiții normale de trai.

Rep.: Ce ați făcut dumneavoastră până acum pentru Stejari?
R.P.: La Stejari, odată cu numirea mea în funcția de președinte al filialei locale M.P., am adus alături de mine o echipă competitivă, cu care colaborez de doi ani și cu care voi câștiga alegerile din 2016 fără doar și poate. Spun asta, fără lipsa de modestie, deoarece până în prezent am fost singura echipă, care ne-am implicat activ în viața cetățenilor, rezolvând o serie de probleme reale, necesare și comensurabile, din care amintesc: foișorul bisericii din satul Băcești, reabilitarea drumului care face legătura cu exploatațiile agricole și drumul județean din satul Baloșani și nu ne vom opri aici. Deși nu mai este foarte mult până la alegeri, noi ca și echipă am început o activitate constantă materializată prin ședințe lunare în urma cărora am creionat o platformă politică cu noi proiecte de infrastructură și pe teme de dezvoltare economică și socială, așadar, în viitor, mai avem multe de spus și totodată de făcut. Primul pas, pe care am început deja să-l pun în practică alături de colegii mei, este ca, prin discuțiile pe care le purtăm cu oameni din comună, să putem identifica și cataloga problemele existente. Încă din primul moment, de când am început să fac politică, am înțeles că, fiind o activitate care implică a lua parte în mod activ la discutarea și rezolvarea treburilor comunei, va trebui să creez un sistem prin care să mă pot implica în problemele comunității, abordate în diversitatea și dinamismul lor. Vorbim aici de un întreg spectru de probleme, vii, reale, care animă viața de zi cu zi a cetățenilor comunei, pornind de la: “la cutare poartă nu este un bec” sau “persoana x s-a bătut cu persoana y”, până la probleme de infrastructură a unui drum, apă, canalizare etc. sau și mai departe, de probleme complexe ținând de tradiție și cultură locală, de promovarea patrimoniului cultural și spiritual ale comunei. De aceea M.P. Stejari se bucură de 134 de membri cu adeziuni, din care 23 sunt membri activi ai filialei locale, fiecare dintre ei înțelegând să-și aducă contribuția în mod activ la identificarea și rezolvarea acestor probleme și aici nu mă refer numai la președinte, vicepreședinte, președinte tineret și femei, etc. În alegerile din 2016 vreau să scot între 80-85% din numărul total al cetățenilor cu drept de vot, la urne.

Rep.: Pe sprijinul cui vă bazați în MP?
R.P.: Trebuie să precizez că în M.P. am simțit că nu sunt singur, primind sprijin și susținere de la persoane din conducerea de vârf a partidului dintre care, cu multă bucurie și deplină considerație, îi amintesc pe domnul președinte Nicolae Davițoiu, pe domnul deputat Scarlat Iriza, pe domnul deputat Vasile Popeangă, să nu îl uităm pe omul care vine pe cai mari în partid, pe domnul Liviu Andrei, el revenind de altfel acasă pentru a candida la Consiliul Județean. Și pentru că mai ales dumnealui este din comuna Stejari, cu atât mai mult partidul MP este obligat în această localitate să facă o figură frumoasă.
Anamaria Stoica

3 COMENTARII

  1. NU VREU SA AUD DE PARTIDUL TICALOSULUI BASESCU TRAIAN.IMI FAC SCARBA, TOTI TRASEISTI, OPORTUNISTI, INCOMPETENTI, TICALOSI-IRIZA, POPEANGA, DAVITOIU, LIVIU ANDREI, INTRBATI-L PE ACEST PLAGIATOR DE LUCRARI”STIINTIFICE” CATE NOTE A PUS IN CATALOG ELEVILOR IN ACTIVITATEA SA DIDACTICA SI DE CE NU A FOST IN STARE SA-SI IA EXAMENELE DE TREAPTA LA LTV, AJUNGAND TARAS-GRAPIS IN TREAPTA A 2-A LA LICEUL DE LA NOVACI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here