Rezidențiatul din acest an va avea subiecte unice și o sesiune extraordinară

771

Din dorința de a identifica modalități și soluții pentru asigurarea locurilor de specializare de care să beneficieze un număr cât mai mare de absolvenți ai universităților de medicină, Ministerul Sănătății a organizat consultări cu reprezentanții federațiilor studențești, cu reprezentanți ai absolvenților din anii precedenți, precum și cu reprezentanți ai universităților de medicină din întreaga țară.

În urma acestor consultări reprezentanții Ministerului Sănătății au decis că soluția optimă constă în organizarea unei sesiuni extraordinare a examenului de rezindențiat în primăvara anului 2016, pentru locurile rămase vacante în țară.
Această sesiune va fi organizată la nivel național, va include subiecte unice de examen, în baza bibliografiei utilizate pentru sesiunea din toamna anului trecut, după cum se precizează într-un comunicat de presă al MS.
Ministerul Sănătății va anunța în scurt timp data și modul de organizare a acestei sesiuni extraordinare.

Subiecte unice la rezidențiatul din toamnă
Tot ca urmare a consultărilor desfășurate în ultima perioadă, Ministerul Sănătății a decis ca organizarea sesiunii examenului de rezidențiat din toamna anului 2016 să se desfășoare, de asemenea, la nivel național și bazat pe subiecte unice. Bibiografia utilizată pentru această sesiune de examene va fi alcătuită din “Compendiul de specialități medico-chirurgicale” elaborat de un colectiv multidisciplinar format din cadre didactice de la toate universitățile de medicină și farmacie, sub coordonarea prof. dr. Victor Stoica și prof. dr. Viorel Scripcaru.
Metodologia examenului de rezidențiat, sesiunea 2016, va fi anunțată după noi consultări ale reprezentanților Ministerului Sănătății cu federațiile studențești de profil.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here