Revoluţia din 1989, amintită şi la Târgu-Jiu

383

zile-recunostintaEroii Revoluţiei Române de acum 21 de ani vor fi comemoraţi săptămâna viitoare şi în municipiul Târgu-Jiu, manifestările desfăşurându-se sub titulatura „Zilele Recunoştinţei”. Momentele revoluţiei dar şi modul cum a debutat şi s-a încheiat aceasta vor fi reamintite gorjenilor într-un cadru militar şi religios pe data de 22 decembrie în Piaţa Revoluţiei din Târgu-Jiu.

Manifestările vor debuta de la orele 10:00, cu un ceremonial civil, militar şi religios închinat împlinirii a 21 de ani de la Revoluţia Română din decembrie 1989. Acţiunea va începe cu intonarea Imnului de Stat al României, cu alocuţiuni rostite de edilul de Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, Liviu Andrei, prefectul de Gorj, dar şi de către preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu. Seria alocuţiunilor va continua cu un reprezentant al Asociaţiei pentru cinstirea eroilor şi răniţilor din decembrie 1989, dar şi a unui membru al Fundaţiei Revoluţiei din România, filiala Gorj.

Programul va merge mai departe cu depunerea de coroane şi jerbe de flori la placa memorială din Piaţa Revoluţiei dar şi cu Defilarea Gărzii de Onoare şi intonarea Imnului Eroilor. De asemenea, de la orele 11:00, se vor depune coroane şi la Monumentul eroului Valentin Merişescu, al lui Dumitru Petrescu, şi al lui Cătălin Hăidău. Jerbele de flori şi coroanele vor fi depuse de către elevii Şcolilor nr. 6, nr. 4, nr. 8 şi ai Liceului de Muzică „Constantin Brâiloiu”, şi de reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj şi ai Garnizoanei şi Primăriei Târgu-Jiu.

I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here