Reţeta zilei – Mâncare de dovlecei

491

Ingrediente: boia, ceapă, dovlecei, făină, mărar, oţet, sare, smântână, ulei,

Ingrediente: 1 kg dovlecei, 200 ml smântână, 2 linguri ulei, 1 ceapă, 1 lingură făină, 1 legătură cu mărar, sare, boia, puţin oţet.

Mod de preparare: Se curăţă mai întâi dovleceii, apoi se rad pe răzătoare şi se lasă într-un castron cu puţină sare. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în ulei, se sărează şi se adaugă boiaua. Se adaugă dovleacul şi se lasă să fiarbă în suc propriu sub capac. Mărarul se taie mărunt şi se presară deasupra. La final se adaugă făina amestecată cu smântână şi câţiva stropi de oţet. Se servesc fierbinţi.

Poftă bună!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here