Reţeta zilei – Ardei gras umplut cu legume la saramură

594
Ingrediente:
3 kg ardei graşi potriviţi, 1 varză roşie, 2 verze albe, 1/2 kg morcov, 2 legături frunze de ţelină, 1 căpăţână ţelină, 2 legături mărar, 1 plic piper, sare

Mod de preparare:
Ardeiul gras se spală, i se taie un căpăcel în partea unde are codiţa şi se curăţă de seminţe. Se lasă să se scurgă. Verzele, morcovii şi o jumătate de căpăţână de ţelină se dau prin răzătoare, se freacă cu sare şi se lasă să se scurgă zeama.
Se toacă frunzele de ţelină şi mărarul şi se amestecă cu celelalte legume scurse bine. Se potrivesc de sare şi piper. Se umplu ardeii cu mixtura de legume şi se pun căpăcele de ţelină (de 2-3mm).
Se aşează ardeii în borcane şi se decorează cu frunze de ţelină, morcovi şi conopidă. Peste se pune o saramură care se face din apă şi sare: la un litru de apă se pune o lingură vârfuită cu sare.
Din când în când se vântură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here