Rețeta săptămânii – Gogoşi fără dospire

1527

Ingrediente
1 praf sare, zeama de la o lămâie, 1 fiolă esenţă rom, 6 pliculeţe zahăr vanilinat, 50 g zahăr, 3 bucăţi ouă, 600 g iaurt, 1 plic praf de copt, 500 g făină, ulei, 1 plic zahăr pudră

Mod de preparare
Se amestecă bine într-un castron ouăle cu iaurt, esenţa de rom, zeama de la o lămâie, zahărul şi sarea. Se amestecă separat praful de copt cu făina. Se înglobează făina în aluatul umed şi se amestecă bine, până la omogenizare. Într-o cratiţă sau tigaie mai înaltă încingeţi uleiul cât pentru o friteuză. Se ia câte o lingură din amestecul pentru gogoşi şi se toarnă încet, dintr-o singură mişcare în uleiul încins. Dacă nu se întorc singure, se întorc gogoşile pe cealaltă parte când devin aurii. Se scot gogoşile pe un şervet de hârtie, sau un grătar, să se scurgă uleiul în exces. Se pudrează cu zahăr şi eventual scorţişoară şi se servesc calde sau se lasă să se răcească.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here