Reorganizare după metoda Caragiale: “CEO scurtează organigrama prin lungire”

506

Fostul director de Resurse Umane a Complexului Energetic Oltenia, Ion Răuț, a găsit, din prima, vicii în noua organigramă cu care se laudă conducerea companiei, sesizând rapid că administrația una declară și alta face. Astfel, la fel ca în operele lui Caragiale, celor de la CEO nu prea le dă la numărătoare, ei reducând nivelurile ierarhice din societate, în fapt, de la 4 la 5.

Ion Răuț se referă, inițial, la ultima declarație oficială a CEO pe tema reorganizării care subliniază faptul că “structura organizatorică a societății a fost redimensionată astfel încât deciziile să parcurgă un flux informațional cât mai scurt de la emitent la executant”. Fostul director îi și ironizează pe actualii emitenți ai documentului, atrăgându-le astfel atenția că fluxul decizional nu este același cu cel informațional, comparându-l chiar cu un drum cu două benzi de circulație și recomandându-le acestora să nu circule “pe contrasens”. Răuț a sesizat astfel că CEO a crescut nivelurile ierarhice de la 4 la 5, dar și că a păstrat toți șefii din companie.
raut unprEvident toate concluziile fostului director au devenit publice într-o postare pe Facebook, Răuț ironizându-i pe actualii specialiști de la CEO că nu prea au subțiat structura companiei. De fapt, în opinia lui Răuț, modificările făcute au efect chiar invers. Răuț demonstrează că până la momentul acestei organigrame structura, pe activitatea minieră, avea patru niveluri ierarhice respectiv: directorat, sucursală divizie minieră, unități miniere și sectoare de producție. Odată cu noua organigramă fluxul decizional despre care se spune că s-a scurtat cuprinde însă: directorat, divizie minieră, sucursala minieră, carieră și sector de producție.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here