Reabilitare şi modernizare la Complexul pentru Copilul în Dificultate Târgu-Cărbuneşti

382

Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate Târgu-Cărbuneşti va fi reabilitat, modernizat şi dotat la standarde europene. Lucrările sunt realizate în cadrul unui proiect cu finanţare europeană, al cărui obiectiv general este îmbunătăţirea calităţii infrastructurii serviciilor sociale şi ridicarea acestora la standarde europene în cadrul complexului.

În data de 10.12.2012, a fost semnat contractul de finanţare nr. 3571 pentru proiectul „Reabilitarea, modernizarea, dotarea Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate Târgu-Cărbuneşti”.
Acest proiect a fost depus în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 3 – Îmbunătăţirea infrastructurii sociale, având un buget total de 3.018.842,84 lei din care finanţarea nerambursabilă din partea Uniunii Europene este în sumă de 1.881.044,90 lei, contribuţia Guvernului României de 814.028,42 lei şi contribuţia beneficiarului de 323.769,52 lei.

Obiectivul general al proiectului
Obiectiv general al proiectului este îmbunătăţirea calităţii infrastructurii serviciilor sociale şi ridicarea acestora la standarde europene în cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate Târgu-Cărbuneşti. Realizarea acestui obiectiv conduce la îmbunătăţirea nevoilor şi condiţiilor de viaţă a copiilor cât şi a mamelor dar şi a altor beneficiari ai sistemului de asistenţă socială, în vederea respectării standardelor minime de calitate, realizându-se un cadru securizat şi suportiv pentru serviciile din cadrul centrului. Durata de implementare a proiectului este de 20 luni de la data semnării contractului de finanţare cu autoritatea de management.

Activităţi în cadrul proiectului
Întrucât spaţiile de găzduire pentru beneficiari sunt insuficiente şi nu corespund întocmai standardelor pentru serviciile rezidenţiale, prin activităţile de construcţii conform documentaţiei tehnico economice, parte componentă a contractului de finanţare, se urmăreşte: reabilitări – termosistem, înlocuire tâmplărie, schimbare instalaţie electrică, termică; modernizări: înlocuire învelitoare acoperiş la clădirea principală şi anexe, amenajarea spaţiului de joacă pentru copii şi realizarea unui spaţiu verde de arbori şi arbuşti, înlocuire gresie, faianţă degradată, aplicare pardoseli calde, zugrăveli. De asemenea, potrivit proiectului, se vor face şi recompartimentări în cadrul Complexului, urmărindu-se amenajarea de spaţii igienico-sanitare conform standardelor şi în funcţie de numărul beneficiarilor, precum şi dotări cu echipamente specifice necesare şi obligatorii pentru funcţionarea serviciilor existente. Actualele dotări ale complexului sunt învechite, demodate, degradate, uzate, altele din ele chiar deteriorate, mobilier insuficient, inadecvat dezvoltării fizice ale beneficiarilor.
În structura funcţională a complexului se regăsesc şi spaţii comune care deservesc toţi beneficiari: sală de spectacole/activităţi; birou director; cameră de primire-filtru; bucătărie dietetică (hrana se va prepara la indicaţia medicului) şi bucătărie cu regim normal de hrană; spălătorie/uscătorie; spaţiu vizitatori; birouri administrative; anexe: clădire centrală termică; magazii, spaţiu de recreare şi joacă în aer liber.
Stadiul actual al implementării proiectului
Până în prezent, s-au desfăşurat o parte din activităţile de publicitate şi informare la început de proiect şi s-a publicat în SEAP de către DGASPC Gorj anunţul privind derularea procedurii de cerere de ofertă pentru atribuirea contractului de execuţie lucrări, aflată în faza de derulare, depunere oferte din partea potenţialilor executanţi.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here