Programul „Strada 2009”, repus în practică în Târgu-Jiu

425
politistiPentru creşterea gradului de siguranţă publică, poliţiştii Biroului de Ordine Publică au acţionat în cadrul Planului naţional de acţiune „Strada 2009”, în zona centrală a municipiului Târgu-Jiu, pe linia prevenirii şi combaterii furturilor din buzunare şi poşete, comerţului neautorizat şi a faptelor comise cu violenţă.

Astfel, poliţiştii au controlat nouă localuri de alimentaţie publică, au legitimat un număr de 17 persoane, iar pentru neregulile constatate au aplicat şase sancţiuni contravenţionale, cinci pentru efectuarea unor acte de comerţ neautorizat, iar una pentru acte de tulburare a ordinii publice. Amenzile aplicate se ridică la valoarea de 3.200 lei, iar agenţii de poliţie au ridicat în vederea confiscării mai multe bunuri în valoare de 1.250 lei.

Iuliana D., de 28 ani, din municipiul Târgu-Jiu, a fost depistată când oferea spre vânzare 61 pachete ţigări fără a respecta prevederile legale şi fără a deţine documentele de provenienţă. Femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei, iar marfa deţinută în vederea comercializării a fost ridicată în vederea confiscării. O altă femeie, Elena D.C., de 35 ani, din aceeaşi localitate, a fost depistată pe str. 14 Octombrie, deţinând 300 pachete ţigări, pentru care nu deţinea documente de provenienţă. Poliţiştii i-au ridicat în vederea confiscării pachetele cu ţigări şi i-au aplicat o sancţiune contravenţională de 1.500 lei.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here