Proces de corupţie în care martorii ţin cu inculpaţii

545

Martorii dintr-un proces de corupţie în care sunt inculpaţi doi dascăli din Rovinari îşi schimbă declaraţiile sau nu mai sunt de găsit pentru a depune mărturie la instanţă. Procesul se află pe rol la Tribunalul Gorj, iar inculpaţii sunt Mircea Niţu şi Alin Constantin Rovenţa, doi profesori pe care 13 foşti elevi de clasa a XII-a i-au denunţat la Parchet în urmă cu peste un an.

Cei doi erau acuzaţi că pretindeau bunuri sau bani pentru a-i promova pe elevi ori pentru a le uşura examenele de bacalaureat, după cum se arată în rechizitoriul Parchetului.

Procesul respectiv se apropie de final, însă mulţi dintre martori nu mai sunt de găsit ori, cei care vin la instanţă, îşi schimbă declaraţiile, astfel încât din acestea să nu reiese că profesorii în cauză le-ar fi cerut bani pentru altceva în afară de meditaţii. Judecătorul de caz, Mihai Pistol, a dispus ca la termenul următor mai mulţi martori să fie aduşi cu mandat de către Poliţie. Împotriva lui Niţu au fost formulate trei acuzaţii de comiterea infracţiunii de luare de mită, în timp ce Rovenţa este judecat pentru trei infracţiuni de luare de mită şi cinci de trafic de influenţă.
Gelu IONESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here