Proces cu despăgubiri de zeci de mii de euro, amânat de coronavirus!

2275

Un bărbat, din Motru, condamnat în primă instanță pentru producerea unui accident mortal pe raza celui de-al doilea municipiu din județ, mai are de așteptat până la aflarea unui verdict final în dosarul deschis pe numele său.
În cursul anului trecut, el a primit o sentință din partea instanțelor gorjene, care a fost însă contestată de toate părțile din dosar.
Judecata s-a mutat la Curtea de Apel Craiova, dar judecătorii de aici, ca și ceilalți din țară, au invocat, vineri, măsurile de luptă împotriva răspândirii coronavirusului pentru a amâna procesul până la mijlocul lunii mai. Inculpatul are răgaz până atunci să își angajeze un avocat. Sorin Gheorghe Ianăși a fost condamnat la închisoare cu suspendare după ce a recunoscut faptele în fața instanței, deși pe parcursul cercetărilor a încercat să susțină că nu se afla el la volan.
Accidentul pe care l-a produs la Ploștina, în septembrie 2015, s-a soldat cu rănirea sa și cu decesul unui bun prieten de-al său, pasager pe locul din dreapta față, care nu purta centură.
Mașina cu care se deplasau cei doi a părăsit carosabilul și s-a răsturnat în albia pârâului Ploștina, pasagerul din dreapta față fiind aruncat în exteriorul autoturismului.
Și pasagerul și șoferul se aflau sub influența băuturilor alcoolice, a mai evidențiat ancheta. Ianăși a fost condamnat la 2 ani și 4 luni închisoare cu un termen de supraveghere de 4 ani și obligația de a presta 120 de zile de muncă în folosul comunității.
Rudele bărbatului decedat ar urma să primească daune de zeci de mii de euro de la societatea de asigurări, dar și acestea au contestat verdictul Judecătoriei Motru, acum fiind în așteptarea sentinței pe care o vor da judecătorii craioveni.
„Obligă partea responsabilă civilmente Societatea Carpatica Asigurări SA prin lichidator judiciar CASA DE INSOLVENŢĂ TRANSILVANIA – FILIALA CLUJ, la plata către partea civilă Maxîn Elena – mamă, a sumei de 25.000 lei, cu titlu de daune materiale şi a sumei de 20.000 Euro plătibili în lei la cursul BNR din data plăţii, cu titlu de daune morale(…), la plata către partea civilă Trică Andreea-Denisa – soră, a sumei de 15.000 Euro plătibili în lei la cursul BNR din data plăţii, cu titlu de daune morale(…), la plata către partea civilă Trică Vasile-Ionuţ – frate, a sumei de 10.000 Euro plătibili în lei la cursul BNR din data plăţii, cu titlu de daune morale(…), la plata către partea civilă Trică Dragoş-Costinel – frate, a sumei de 10.000 Euro plătibili în lei la cursul BNR din data plăţii, cu titlu de daune morale(…), la plata către partea civilă Trică Diana-Mihaela – soră, a sumei de 10.000 Euro plătibili în lei la cursul BNR din data plăţii, cu titlu de daune morale(…), la plata către partea civilă Trică Elena-Maria – soră, a sumei de 10.000 Euro plătibili în lei la cursul BNR din data plăţii, cu titlu de daune morale(…), la plata către partea civilă Maxîn Adelina – soră, a sumei de 10.000 Euro plătibili în lei la cursul BNR din data plăţii, cu titlu de daune morale”, se arată în decizia instanței de la Motru care îl mai obligă pe inculpat să suporte 6000 de lei cheltuieli cu avocatul rudelor persoanei decedate și alți 9000 de lei cheltuieli judiciare către stat.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here