Probleme în municipiul Târgu-Jiu – Două zile, cu apă pe sponci

376

inundatie camO defecţiune produsă la o conductă de apă din zona Debarcader a lăsat ieri o parte din municipiul Târgu-Jiu fără apă iar în rest, alimentarea s-a făcut cu o presiune foarte scăzută. Conducta spartă a umplut două străzi de apă, din zona Lotrului.

Astfel, în timp ce oamenii care locuiesc în zona respectivă s-au trezit în apă până la genunchi, în majoritatea locuinţelor din municipiu, de la robinet nu mai curgea nicio picătură. Încă se mai lucrează la remediere problemei.

Potrivit lui Ion Popescu, directorul Aparegio, principalul furnizor de apă din municipiu, pentru drenarea apei care a inundat jumătate din cartierul Debarcader a fost nevoie de o intervenţie de câteva ore. În cursul nopţii, spre dimineaţa zilei de ieri, o piesă de la una dintre ţevile de alimentare cu apă a cedat, toată apa ajungând în stradă. „Intervenţia pentru golirea de apă a însemnat, în primul rând, izolarea perimetrului, închiderea valvelor pe o suprafaţă mult mai mare şi deschiderea gurilor de scurgere”, a declarat Popescu. Din cauza acestei probleme, tot municipiul a fost afectat, alimentarea cu apă fiind întreruptă total în unele zone, iar în rest existând o presiune foarte scăzută. Popescu spune, însă, că situaţia va fi remediată în maxim 48 de ore.

Piesă înlocuită

inundatie cam (1)După drenarea zonei inundate au început lucrările la ţeava buclucaşă. Astfel, izolând zona şi groapa săpată pentru a ajunge la conductă, s-a început lucrul la înlocuirea piesei distruse.

„Am dat comandă pentru piesa respectivă şi cred că mâine după-amiază (n.r. – astăzi) o vom avea şi o vom putea înlocui. Nu cred că situaţia v-a dura mai mult de 48 de ore. Momentan se lucrează în trei schimburi”, a mai spus Popescu. Acum tot oraşul este, din nou, alimentat cu apă.

Doar în partea de Nord vor exista, în continuare, probleme cu presiunea apei, astfel că reprezentanţii Aparegio roagă cetăţenii ca, mai ales în orele de vârf, să nu abuzeze, să nu ude grădinile sau trotuarele, pentru a nu agrava problemele reţelei de apă.

Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here