Primăria Târgu-Jiu concesionează terenuri la Preajba

919
teren concesionariPrimăria Municipiului Târgu-Jiu va concesiona în următoarea perioadă un număr de 31 de amplasamente în cartierul component Preajba, în urma neutilizării acestor terenuri ce au fost date în folosinţă în 2006 pe Legea 15/2003, privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală.

Orice cetăţean al municipiului Târgu-Jiu, care doreşte să obţină un teren în cartierul Preajba pentru a-şi clădi o locuinţă, poate face acest lucru acum, deoarece autoritatea locală târgujiană va concesiona 31 de amplasamente în zona respectivă. În data de 4 mai se va susţine licitaţia, în urma căreia, vor fi stabilite, în funcţie de suprafaţa parcelei, preţurile terenurilor şi taxa trimestrială de concesionare. „Am avut multe cereri pentru aceste terenuri, şi pentru că nu au fost folosite din 2006 şi până în prezent, vrem ca oamenii să profite de şansa asta, şi noi să le oferim spaţiu pentru a-şi clădi o casă”, a declarat Ramona Evulescu, purtător de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu.
Preţuri de până la 10.000 de lei
Chiar dacă preţurile exacte nu sunt încă stabilite, totul depinzând de suprafaţa parcelelor, care se încadrează între 241-363 metri pătraţi, reprezentanţii administraţiilor locale estimează că preţurile terenurilor de la Preajba vor fi cuprinse între 7.500-9.700 de lei. Durata de consionare a celor 31 de parcele ce vor fi atribuite până la mijlocul acestui an este de 49 de ani.
Din 2006 şi până acum, Primăria Municipiului Târgu-Jiu, a dat spre folosinţă pe Legea 15/2003, 196 de spaţii, iar ulterior alte 100.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here