Prezență record, 120 de medici și peste 140 de asistenți au participat la simpozionul Spitalului Novaci

699

Spitalul Orășenesc Novaci a sărbătorit împlinirea a 90 de ani de existență, prin organizarea Zilelor Spitalului. Astfel, unitatea novăceană a găzduit, în perioada 24-25 februarie 2016, Simpozionul „Provocări în practica medicală curentă a unităţilor sanitare cu paturi”. Manifestarea s-a aflat la prima ediție și a fost creditată EMC. Au fost prezenți la eveniment nu mai puțin de 120 de medici și peste 140 de asistenți, o prezență record, după cum apreciază și președintele Colegiului Medicilor Gorj.

Prima ediție a Simpozionului medical „Provocări în practica medicală curentă a unităţilor sanitare cu paturi”, organizat de Spitalul Orășenesc Novaci, a fost un succes incontestabil. Prezența a depășit orice simpozion novaci (2)așteptare. “Programul simpozionului a fost foarte bine gândit, făcut de așa natură încât să atragă un număr mare de medici. Au fost prezenți 120 de medici, mai mulți decât ne așteptam. Simpozionul a fost structurat pe specialități diverse, astfel că medicii au avut posibilitatea de a participa la prelegerile care i-au interesat. Domnul manager Emil Grigore a făcut o treabă extraordinară cu acest eveniment și sperăm ca simpozionul de la Novaci, care acum a fost la prima ediție, să devină o tradiție”, a mărturisit dr. Ana Băleanu, președintele Colegiului Medicilor Gorj.
Emil Grigore, managerul Spitalului Orășenesc Novaci, a făcut toate demersurile necesare pentru ca Simpozionul „Provocări în practica medicală curentă a unităţilor sanitare cu paturi” să fie un eveniment reușit. Eforturile sale au meritat, manifestarea fiind cu adevărat una de succes.

Spitalul Novaci, sfințit de un sobor de preoți
simpozion novaci (3)Zilele Spitalului Orășenesc Novaci au debutat miercuri, 24 februarie, și s-au încheiat vineri, 26 februarie. Deși simpozionul fusese gândit pentru două zile, prezentări au fost susținute și în cea de-a treia, vineri fiind prezenți la Novaci mai mulți chirurgi de la Craiova și nu numai.
Odată încheiate prezentările medicale, un sobor de preoți a sfințit spitalul, slujba religioasă fiind de-a dreptul emoționantă. Au fost susținute alocuțiuni de către dr. Ana Băleanu – președintele Colegiului Medicilor Gorj, de către Dumitru Leuștean – primarul orașului Novaci și, bineînțeles, de către Emil simpozion novaci (4)Grigore, managerul Spitalului Orășenesc Novaci.
Cu această ocazie s-au oferit diplome de excelență șefilor de secție ai spitalului, reprezentanților obștilor care au susținut unitatea sanitară cu diferite sponsorizări, dar și foștilor manageri ai spitalului.
Conducerea Spitalului Orășenesc Novaci va continua să organizeze acest simpozion și în anii următori.
Simpozionul „Provocări în practica medicală curentă a unităţilor sanitare cu paturi” a fost organizat în colaborare cu Colegiul Medicilor Gorj şi Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România – filiala Gorj. Medicii şi asistenţii care au participat la lucrările simpozionului au primit credite EMC.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here