Premieră la Rovinari, Chirurgul Dumitrelea şi ortopedul Manda au pus o proteză de şold unei gorjence de 86 de ani

2845

La Spitalul Orăşenesc „Sfântul Ştefan” din Rovinari se pune preţ pe calitatea actului medical şi se încearcă, totodată, diversificarea serviciilor acordate pacienţilor. De câteva luni a fost angajat şi un ortoped nou, care, împreună cu şeful Secţiei Chirurgie, chirurgul Dan Dumitrelea, a realizat o intervenţie chirurgicală în premieră pentru această unitate: protezare de şold la o femeie de 86 de ani. Pacienta se simte bine, evoluţia postoperatorie fiind pozitivă.

De la începutul verii, la Spitalul Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari a fost angajat ortopedul Alin Manda, un tânăr medic din Craiova. Odată cu alăturarea sa colectivului de medici de la unitatea sanitară rovinăreană, adresabilitatea a început să crească la Compartimentul Ortopedie. Şi cazuistica este diversă şi destul de complexă, după cum confirmă reprezentanţii spitalului. „Avem un ortoped nou, care lucrează la noi de la începutul acestei veri. Este un medic tânăr, din Craiova. Alin Manda este un medic devotat meseriei, iar acest lucru poate fi confirmat şi de pacienţi. Adresabilitatea a început să crească, iar cazuistica este diversă şi complexă, de la banalele entorse până la fracturi grave”, a declarat Robert Calotescu, managerul Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari.

Operaţie în premieră la spitalul din Rovinari
În urmă cu câteva zile, la Spitalul „Sfântul Ştefan” din Rovinari a fost efectuată o intervenţie chirurgicală în premieră.
În sala de operaţii a intrat o echipă mixtă alcătuită din chirurgul Dan Dumitrelea – medic şef Secţie Chirurgie şi ortopedul Alin Manda. „Săptămâna trecută s-a făcut o protezare de şold la o femeie de 86 de ani cu foarte multe alte boli asociate. Ea a fost operată de o echipă mixtă formată din ortopedul Alin Manda şi şeful Secţiei Chirurgie – Dan Dumitrelea. Pacienta este bine, controlul post-operator confirmând evoluţia pozitivă a aceasteia”, precizează managerul Calotescu.
În următoarea perioadă, conducerea Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari se aşteaptă la un aflux de pacienţi în sfera Ortopediei, dat fiind faptul că urmează sezonul rece, când numărul fracturilor creşte simţitor în fiecare an.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here