Prăjitură cu mere şi iaurt

970

Ingrediente:
– 1 kg mere
– 600 gr iaurt
– 10 linguri ulei
– 10 linguri zahăr
– 16 linguri faină
– 1 linguriţă bicarbonat
– vanilie
– scorţişoară

Mod de preparare
Mai întâi se rad merele şi se scurg de zeamă, după care se lasă deoparte. Se amestecă uleiul cu zahărul şi cu iaurtul şi se mixează până se topeşte zahărul. Se adaugă făina şi se amestecă bine, după care se adaugă bicarbonatul stins cu oţet şi vanilia. Jumătate din compoziţie se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Deasupra se pun merele amestecate cu scorţişoara, peste care se pune şi cealaltă jumătate de compoziţie. Când prăjitura s-a rumenit deasupra se scoate, se lasă să se răcească şi apoi se taie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here