Potârcă, cu jalba-n băţ la Parchetul Judeţean Gorj

345

IMG_7131Ninel Potârcă a mai dus o dată ieri la Parchetul Judeţean Gorj actele medicale care dovedesc că are nevoie de urgenţă de un control medical la Timişoara. Procurorii au rămas însă impasibili la demersul fostului candidat la preşedinţie, dar vor trebui să ia o hotărâre în acest sens pe data de 4 februarie.

Omul de afaceri de etnie rromă, Ninel Potârcă, cercetat în două dosare de evaziune fiscală, are interdicţia de a părăsi localitatea până pe data de 4 februarie. Potârcă îşi face însă griji că nici după această dată nu i se va da voie să plece din Târgu-Jiu, deşi necesită un control medical cardiac de urgenţă la un spital timişorean. Afaceristul i-a dus încă o dată trimiterile şi actele medicale procurorului de caz. ,,Am fost astăzi(n.r. ieri) la procurorul Tomoiu, i-am dus nişte acte medicale legate de sănătatea mea şi o trimitere de la Spitalul Judeţean prin care sunt trimis la control la spital la Timişoara. Este a treia serie de documente pe care i le-am adus. Pe data de 4 expiră această ordonanţă prin care mi se interzice să părăsesc localitatea. Sper să le analizeze cu mare stăruinţă şi responsabilitate deoarece viaţa mea este în pericol. Dacă nu mă lasă să merg la spital o să mă aibă pe conştiinţă asta dacă mi se întâmplă un deces sau un infarct, care mi se poate petrece oricând”, a declarat Potârcă.

Însoţitor pentru clinică

Potârcă a fost capabil ieri chiar să ceară un însoţitor, numai să ajungă chiar şi cu escortă la Timişoara. ,,Am cerut să mi se dea un însoţitor că nu se poate aşa ceva în România. E privare de libertate în ceea ce priveşte sănătatea. O să mă adresez parchetului general dacă nu. Nu am vrut să fac asta, dar sănătatea este pe primul plan. Au văzut ce s-a întâmplat la Argeş”, a completat omul de afaceri.

Lui Potârcă i s-a prelungit deja de trei ori măsura interzicerii de a părăsi localitatea, asta după ce în urmă cu 3 luni de zile a fost reţinut 48 de ore în arestul IPJ Gorj.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here