Poporul român poate ieşi din marasmul în care l-au aruncat nemernicii

445

Nu sunt oracol, nu cred în profeţii, nu-mi place să fac tot felul de previziuni. Cred, totuşi, că va veni ziua fericită, ziua izbândirii demnităţii, dreptăţii şi frăţiei autentice. Vom izbuti curând să depăşim marasmul, subnutriţia, starea de sfârşeală şi lâncezeală, de cădere morală şi spirituală, de apatie şi descurajare, de lehamite şi teamă, punând la stâlpul infamiei pe cei care au condamnat România la dezastru, sărăcie şi întuneric, subcultură şi obscurantism.

Avem nevoie de o ţară în care oamenii se îmbogăţesc prin munca lor, trebuie să dăltuim o Românie fără şarlatani şi parveniţi, escroci şi mincinoşi, farisei şi răufăcători. E nevoie să zăbovim, cu luare aminte, asupra adevărului rostit de I.Slavici: ”Viitorul, cultura viitorului, unitatea spirituală a viitorului zace în noi, în generaţiunile prezentului.” Viitorul nu e interesant, devine însă fecund, dacă este descifrat şi zidit cărămidă pe cărămidă, iar fenomenele şi procesele care se vor petrece vor duce la descătuşarea socio-economică şi spirituală a românilor. De aceea mă căznesc să rostuiesc cu ochiul minţii viaţa postmortem a politicii subumane cu care ne-au catadicsit Traian Băsescu şi şleahta de nemernici hoţi şi călăi. Referendumul a amplificat şi buimăcit enorm viaţa politică din România datorită vanităţii şi orgoliului vaporeanului, a cozilor de topor ce-l înconjoară şi a necunoscătorilor ”îndurători” din UE şi de aiurea. Să recunoaştem că referendumul reprezintă un eveniment mai special, dar din punct de vedere democratic, unul semnificativ şi plin de învăţăminte. Mai cu seamă prin riscurile pe care le comportă, ca şi prin binefacerile pe care le aduce şi le consolidează.

Pătura ticăloşilor, a vânzătorilor de ţară
Sărăcia şi demolările demenţiale tot mai accentuate, care au sorgintea în textele de manelist în devenire ale lui Petre Roman(industria-un morman de fiare vechi!), au continuat în era grobianului marinar, marcată de refrenul ”Nuţa, Nuţa lasă…calul că-l deşeli!”. Dezastrul socio-economic al României nu-şi are cauza doar la foştii şi actualii preşedinţi şi prim-miniştri. În societatea noastră a apărut pătura ticăloşiilor, a vânzătorilor de ţară, care s-au întrecut în a lua şpăgi şi a fura cu toptanul, în a demola şi puţinul cu care ne lăudam la lume. E plină România de bestii precum Manţog, Hoară, Videanu, Cocoş, Ioan Oltean, Marta, Blejnar, regii asfalturilor şi bordurilor, ai pădurilor şi bogăţiilor solului şi subsolului României. E plină ţara de târâturi puse pe îmbogăţire prin furt şi tot felul de şmecherii perfide. Un pumn de firfirici (de altfel creiţari buni, dacă avem în vedere că persoane particulare au nevoie de puţin, pentru a se descurca în hăţişurile vieţii cotidiene plină de corvezi, dări şi biruri fanariote), pe nimica toată, aşadar, s-au vândut unităţi productive, au fost demolate uzine, fabrici, combinate în care lucrau zeci de mii de oameni. Au dispărut ramuri întregi, pământul mănos al ţării a fost batjocorit, a fost distrusă flota, au fost demolate şcoli, dispensare şi spitale. Locuri altădată mănoase au devenit deşert ori pârloagă, am semănat vânt şi am cules furtună. Sub îndrumarea infamului Traian Băsescu şi a camarilei de ticăloşi ce-l înconjoară au ajuns în sapă de lemn. Epava delirantă a transformat România într-o ruină. Duşmăniile interne şi externe, ura exacerbată, minciuna şi ticăloşia şi-au găsit culcuşi în spaţiul mioritic românesc. Nu cred că ştampila pusă la recenta descindere la vot, pentru îndepărtarea delirantului hă-hă-ilă, înseamnă automat şi asanarea conflictelor. Ba, dimpotrivă, sunt convins că ele vor continua cu şi mai mare intensitate sub diriguirea lui Băsescu, Macovei, Preda, Boc, Neamţu, Lăzăroiu şi alte secături care fluieră a pagubă. Spun asta nu numai că experieţa celuilalt referendum ne-a confirmat că nu există conciliere, coabitare, bună pace şi înţelegere nici măcar între cei aflaţi în aceeaşi luntre dacă la timonă se află nemernicul Zeus-BĂSE, tip conflictual, bădăran, grobian şi dictator. Interesele sunt atât de antinomice, opuse, contradictorii şi subordonate vanităţilor, orgoliilor nesăbuite încât nu va fi nicicând coabitare trainică şi benefică progresului României şi prosperităţii poporului ei.

Matrapazlâcuri şi nelegiuri care au sărăcit şi înfometat românii
Nimeni nu se poate hazarda în a dibui cât de răzbunătoare vor fi grupările politice care au pierdut din acest Referendum. Ori au câştigat? Este neîndoios că, dincolo de culorile lor politice, taberele implicate în lupta pentru poziţie dominantă au căpătat o logoree plină de ameninţări scelerate şi anfoasante, delirantul vaporean le-a cerut românilor să nu meargă la vot şi să nu se uite la televiziunile ce reliefează, cu date şi cifre, matrapazlâcurile şi nelegiuirile cu care a sărăcit şi înfometat poporul român. Javra asta fluieră a pagubă. Această epavă delirantă bate la poarta reeducării!! Zeus-BĂSE ne-a spus, cu subiect şi predicat, că nu se bate pentru scaun. Este adevărat. El se luptă pentru averi şi vile. Acest flutură vânt nu ştie decât să mintă, să fure şi să delireze ca un alienat dus cu pluta demenţei. Nemernicul simte că nu va mai ajunge în jilţul de la Cotroceni, iar partidele de buzunar ştiu că alternanţa depinde de ele şi de vocalizele etnice şi naţionaliste. Miza a fost şi rămâne foarte mare: cum să se vândă mai departe ceea ce a mai rămas de prădat, cui şi la ce preţ. Conta mai puţin pe ce bani, pentru că, oricum ”comisioanele” şi ”pieţeşugurile” curg din belşug şi sunt de nerefuzat. Trăim în mijlocul discordiei şi ameninţărilor, în haosul sărăciei şi foamei, minciunii şi imoralităţii în care ne-au aruncat nemernicii hrăpăreţi. Sperăm, visăm că vom trăi într-o lume mai bună şi mai dreaptă, cu mai puţini isterici şi în care binele comunităţii înseamnă ceva sfânt.
Prof. univ.dr. Grigore Drondoe

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here