Poliţişti accidentaţi de o şoferiţă orbită de soare

376

Doi agenţi din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu au ajuns luni după-amiază la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean după ce au fost accidentaţi chiar pe o trecere de pietoni. Cei doi, un bărbat şi o femeie, încercau să traverseze bulevardul Victoria pe la „faimoasa” zebră marcată corespunzător la intersecţia cu strada Mihail Sadoveanu, în locul respectiv având loc mai multe astfel de accidente de-a lungul anilor.

Poliţistul şi colega sa au avut neşansa ca de pe strada Sadoveanu să iese o şoferiţă care dorea să vireze stânga, ambii fiind acroşaţi deşi se aflau pe trecerea de pietoni. Femeia aflată la volan, în vârstă de 50 de ani, a mărturisit ulterior că ar fi fost orbită de soarele puternic pe care l-a avut în faţă. Ea a păţit cam ce li se întâmplă tuturor şoferilor aflaţi în intersecţia respectivă în situaţia de a vira stânga, operaţiunea fiind aproape imposibilă, traficul fiind mai tot timpul extrem de aglomerat pe sensul care duce spre centrul oraşului, nicio autoritate părând că nu se întreabă de ce se înghesuie maşinile doar pe acest sens, nu şi pe cel care duce la periferie.
Femeia a fost nevoită să intre pe bulevard cât mai repede, iar după ce s-a pus în mişcare, chiar dacă s-a asigurat, a avut neşansa să i se arate soarele puternic de luni, pentru o fracţiune de secundă ea neputând să vadă toată strada. A fost suficient să-i acroşeze pe poliţişti, ea oprind maşina după impact în câţiva metri, dovadă că nu accelerase cine ştie cât. Poliţistul a fost izbit de parbriz şi a suferit răni la mâna dreaptă, în timp ce colega acestuia a fost lovită la picior, ambii fiind transportaţi apoi cu o maşină a Poliţiei Rutiere spre spital, la locul accidentului neajungând nicio Ambulanţă, deşi distanţa de la Staţia de Salvare la intersecţia cu pricina e de nici o jumătate de kilometru. Medicul Liliana Puiu Crăciun de la Unitatea de Primiri Urgenţe a dat asigurări că cei doi poliţişti sunt în afara oricărui pericol, deşi au răni pentru care vor avea nevoie de îngrijiri medicale. De asistenţă medicală a avut nevoie şi şoferiţa de 50 de ani, femeia făcând faţă cu greu traumei de care a avut parte. Ea a leşinat atunci când a fost prezentată la spital să i se recolteze probe de sânge, etilotestul indicând că nu consumase alcool când s-a urcat la volan. Femeia s-a ales acum cu dosar penal şi cu acuzaţia de vătămare corporală din culpă şi, în plus, a rămas şi pieton, permisul fiindu-i reţinut pe loc, o eventuală contestare în instanţă putând să-i redea ulterior dreptul de a conduce.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here