Ploi abundente în Gorj şi… – Case plutitoare

441

inundatii (1)Ploile din ultimele zile au dat bătăi de cap anagajaţiilor din cadrul Detaşamentului de Pompieri Novaci care au intervenit de două ori într-o singură noapte pentru a scoate apa din curţile şi beciurile unor cetăţeni.

Prima intervenţie a fost realizată în comuna Bengeşti-Ciocadia, satul Ciocadia, unde au mers la faţa locului mai mulţi subofiţeri, cu două motopompe. Apa inundase atât curtea cât şi beciul lui Ştefan S., care a sunt la 112 pentru a solicita ajutor să scape de apă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, Mihai Avramescu, pompierii au mai intervenit în gospodăria lui Ştefan S. şi în urmă cu câteva zile, tot în urma ploilor abundente.

Mai multe intervenţii

inundatii (2)Câteva ore mai târziu, tot pompierii din Novaci au fost solicitaţi să intervină la o altă gospodărie, tot pentru a scoate apa din curte şi beci. De data aceasta cea care a sunat a fost Maria C., din Săcelu, satul Blahniţa de Sus, alarmată de nivelul apei care părea să crească din ce în ce mai mult. Ajunşi la faţa locului, pompierii au intervenit tot cu două motopompe, intervenţia durând aproximativ o oră şi jumătate.

Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here