Piesele auto, luate la verificat de către comisari

424
În urma primirii şi înregistrării a nouă reclamaţii privind calitatea pieselor auto, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Gorj a verificat 10 operatori economici din Târgu-Jiu, Motru şi Turceni.

Astfel, au fost controlate piese auto în valoare de 17.665 lei şi depistată la comercializare o cantitate de 187 piese cu abateri de la legislaţia în domeniul protecţiei consumatorilor. Toate reclamaţiile primite au fost soluţionate favorabil de către comisarii CJPC Gorj prin restituirea contravalorii produselor reclamate sau înlocuirea acestora. De altfel, au fost aplicate amenzi în valoare de 10.000 lei.

Aspectele verificate în domeniul comercializării pieselor auto s-a referit la informarea privind elementele de identificare şi caracterizare, traducerea în limba română a informaţiilor, calitatea produselor, existenţa certificatului de garanţie şi a declaraţiei de conformitate.
De asemenea, pe parcursul acestei luni, reprezentanţii CJPC Gorj vor desfăşura acţiuni de supraveghere în zona pieţelor pentru verificarea: produselor alimentare de post, produsele din peşte, cele alimentare specifice sărbătorilor de iarnă, brazii şi podoabele de pom, precum şi jucăriile.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here