Peste două mii de parcări de reşedinţă în Târgu-Jiu

565

marius ionescu facuta de mineÎncepută anul trecut, acţiunea de amenajare a parcărilor de reşedinţă pentru locuitorii municipiului Târgu-Jiu, posesori ai unui automobil, va continua şi în 2010.

Conform lui Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu-Jiu, până la sfârşitul acestui an se vor mai amenaja alte 2.800 de locuri.

Amenajarea unor spaţii destinate parcărilor de reşedinţă debutează şi în acest an, mai întâi cu demolarea garajelor din zonele vizate. Dacă la începutul acestei activităţi, reprezentanţii administraţiei locale îşi propuseseră să realizeze, pentru început, 1.000 de astfel de locuri de parcare, până la sfârşitul lui 2009, au fost amenajate 1.255. „Pentru 1.068 dintre acestea s-au încheiat deja contracte, iar în prezent trimitem adrese pentru demolarea garajelor. Dacă în 2009 ne-am axat pe sudul oraşului, în 2010 avem în plan realizarea a 2.800 de locuri de parcare cu destinaţie de reşedinţă, majoritatea dintre acestea cuprinzând şi zona de nord a municipiului”, a declarat Ionescu.
Acesta a mai spus că taxa plătită de un cetăţean pentru a avea un astfel de loc de parcare este de 10 lei/lună, sume de 120 lei neputând fiind achitată decât într-o singură tranşă sau în două, şi nu lunar. „Cei care nu vin să-şi încheie contractele trebuie să anunţe Primăria pentru ca în termen de 30 de zile să predea locul de parcare. De altfel, cei care au avut contracte anul trecut, dar în acest an nu vin să şi le înnoiască, acestea vor fi reziliate”, a mai spus directorul tehnic al administraţiei locale târgujiene.
Bariere cu cartelă pentru parcări
Ionescu a mai precizat faptul că în planurile Primăriei se află şi montarea unor bariere sau semibariere în zonele aglomerate ale oraşului, cum ar fi Strada Siretului sau zona Hotel Gorj. „În aceste zone vitregite, nu avem ce demolări să facem, însă prin montarea barierelor şi a semibarierelor vom asigura accesul în incinta cartierului şi implicit locuri de parcare pe baza unei cartele”.
Problema amenajării unor alte parcări de reşedinţă pe raza municipiului se va discuta în întâlnirile viitoare cu administratorii asociaţiilor de proprietari. „De la sfârşitul lunii în curs, vor începe întâlnirile pentru a lua mai multe probleme în discuţie cum ar fi: reabilitarea termică, parcările de reşedinţă, contorizarea apei potabile, dar şi curăţenia ce trebuie făcută în faţa blocurilor”, a completat Marius Ionescu. Administratorii asociaţiilor de proprietari vor fi înştiinţaţi prin diferite anunţuri cu privire la locul şi data întâlnirilor.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here