Peste 6.000 de târgujieni au solicitat subvenţii pentru căldură

385

cereri calduraLa nivelul municipiului au fost depuse peste şase mii de cereri pentru obţinerea subvenţiei pentru căldură. Cele mai multe solicitări sunt pentru încălzirea cu gaze, unde s-au depus 5.585 de cereri, restul fiind pentru lemne. În curând reprezentanţii autorităţilor locale vor începe anchetele sociale, acestea urmând a se desfăşura la 60% din solicitanţi.

La fel ca şi în anii trecuţi, şi în acest sezon se acordă subvenţii pentru căldură. Cei care consideră că se încadrează pentru a primi acest ajutor, încă mai pot depune cererile. „În acest sezon se acordă în continuare ajutoare pentru încălzirea locuinţelor atât cu gaze, cât şi cu lemne sau combustibili solizi, acestea fiind cele două sisteme de încălzire din municipiul nostru. Până la această dată am primit 6.057 de cereri, dintre care la gaze 5.585 şi lemne 468. Este un număr mult mai mic decât în sezonul trecut, când am avut undeva la 10.000 de cereri. Primim şi în continuare aceste cereri ale cetăţenilor, dar urmează să fie prelucrate mai târziu şi or să apară aceste scăderi în facturile următoare”, a declarat Alina Toader, director adjunct al Direcţiei Publice de Protecţie Socială Târgu-Jiu. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, până acum nu au fost probleme vizavi de primirea cererilor şi acordarea ajutoarelor. „Noi nu am avut probleme. Oamenii au fost foarte bine consiliaţi de către colegele mele să declare exact ce apare în acte, ceea ce este foarte important. Noi am fost controlaţi la rândul nostru dacă am acordat bine aceste ajutoare şi nu am avut niciun fel de probleme”, a confirmat Ramona Evulescu, purtător de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu.

Anchete la 60% din solicitanţi

În următoarea perioadă vor fi demarate anchete sociale la peste jumătate dintre cei care au solicitat subvenţii. „Vom începe anchetele sociale la 60% din numărul total de solicitări. La un moment dat fiecare cetăţean îşi poate pune problema că se poate regăsi în acea tranşă de 60%. Listele cu cei cărora urmează să le facem anchetele sociale nu le întocmim noi, ci ne vin de la Direcţia Muncii. Încercăm să facem faţă şi la această acţiune, pentru că va fi ceva de amploare, gândindu-ne la cele peste 6.000 de cereri, din care 60% înseamnă peste trei mii şi ceva de anchete. Le vom face pentru că ne obligă legislaţia şi verificăm dacă este real ceea ce este scris în cereri şi dacă solicitanţii pot susţine cu documente ceea ce au declarat în privinţa veniturilor şi a bunurilor pe care le deţin sau nu le deţin”, a explicat Alina Toader, director adjunct al Direcţiei Publice de Protecţie Socială Târgu-Jiu. Anchetele vor începe după primirea listelor de la Direcţia Muncii, ceea se pare că se va întâmpla luna viitoare. „Undeva începând cu luna decembrie vom primi aceste liste pentru a ne încadra în termenul prevăzut de legislaţie. Până acum a rezultat că cetăţenii sunt conştienţi de ceea ce înseamnă declaraţie pe propria răspundere şi ce consecinţe are acest lucru, fiind vorba despre o amendă de până la zece milioane şi se poate considera şi infracţiune. Nu am avut astfel de situaţii în anii trecuţi şi sperăm să nu avem nici acum”, a menţionat Alina Toader, director adjunct al Direcţiei Publice de Protecţie Socială Târgu-Jiu. De precizat că cei care doresc să solicite acordarea de subvenţii pentru acest sezon pot să depună cereri la unul din punctele de primire, care sunt pe Strada Olteniţei, la Stadionul Municipal, în cartierul Debarcader şi pe strada Tudor Vladimirescu.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here