Pentru recensământul din 2011, Instrucţie cu Boc în administraţia gorjeană

370

bocCâţiva primari de oraşe şi comune din judeţul Gorj, alături de subprefectul Horaţiu Gorun şi de directorul Direcţiei Judeţene de Statistică Gorj, Gheorghe Popescu,

şi directorul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, Marius Mănescu, au fost instruiţi marţi după-amiaza prin intermediul unei videoconferinţe susţinută de prim-ministrul ţării, Emil Boc şi de Vasile Blaga, ministrul Administraţiei şi Internelor.

Tema organizării videoconferinţei cu oficialii de la Bucureşti a fost pregătirea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi al locuinţelor din România în anul 2011. Autoritatea judeţeană de la Gorj trebuie să transmită până la sfârşitul acestei luni, mai exact până la 30 aprilie, Ministerului Administraţiei şi Internelor datele cu privire la nomenclatura stradală şi numerele administrative. De altfel, primăriile din judeţ sunt nevoite pentru demararea recensământului să verifice şi să actualizeze denumirea străzilor şi a numerotării clădirilor din cuprinsul localităţilor, în scopul delimitării corecte a unităţilor teritoriale de recensământ pentru recenzarea populaţiei şi locuinţelor fără omisiuni sau înregistrări duble.
Recensământ de 50 de milioane de euro
Conform deciziilor luate la nivel de Guvern, recensământul populaţiei şi al locuinţelor se va desfăşura în luna octombrie a anului viitor. Finanţarea activităţilor de pregătire, organizare, desfăşurare şi publicare a rezultatelor recensământului populaţiei şi locuinţelor vor necesita cheltuirea a aproximativ 50 de milioane de euro.
Stop politicii din educaţie
Totodată, în cadrul videoconferinţei, Blaga a luat atitudine în cazul conducerii politice din instituţiile deconcentrate. Abordând actualul proiect al Legii Educaţiei, Emil Boc le-a reproşat membrilor PSD că ar fi inconsecvenţi când acuză Guvernul că ar politiza şcolile prin legea care prevede ca şcolile să fie conduse de consilii de administraţie formate din profesori, părinţi şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, în condiţiile în care această prevedere se regăsea şi în vechiul proiect de lege, elaborat de Guvernul PDL-PSD, în anul 2009.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here