Paralescu nu a calmat spiritele la Colegiul „Tudor Arghezi” Cărbuneşti

497

numire paralescu 014Consiliul Profesoral extins organizat ieri după-amiază la Colegiul Naţional ,,Tudor Arghezi”(CNTA) din Cărbuneşti pentru a discuta conflictul cu directoarea adjunctă Daniela Pandia nu a calmat spiritele şi nu i-a convins deloc pe dascăli.

Nici prezenţa inspectorului general, Justin Paralescu, nu a fost de folos, profesorii fiind, în continuare, supăraţi pe Pandia, căreia îi cer destituirea din funcţie. Dascălii au oferit un ultimatum reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean(IŞJ) Gorj pentru rezolvarea problemei cu adjuncta unităţii de învăţământ, în caz contrar pregătind o acţiune de protest.

Profesorii dar şi personalul auxiliar al CNTA Târgu-Cărbuneşti au participat la o şedinţă, iniţial, cu doi inspectori trimişi de IŞJ Gorj. Dascălii le-au cerut celor doi să le explice pe ce criterii a fost promovată Daniela Pandia pe funcţia de director adjunct, mai ales că acesta era de puţin timp în şcoală. Cum nu au primit un răspuns plauzibil, profesorii au cerut prezenţa ,,generalului” Paralescu. Acesta s-a prezentat la şcoală la orele 14.00 şi a stat de vorbă cu nemulţumiţii. Discuţia nu a avut nici un efect şi Paralescu neavând răspuns la întrebările dascălilor, referitoare la Pandia. “Generalul” a promis, în schimb, că, în prima şedinţă de Consiliu de Administraţie al IŞJ va pune în discuţie problema de la CNTA.

Lăudată de femeia de serviciu

Aşa cum era de aşteptat, Pandia a fost lăudată de femeia de serviciu, asta în faţa inspectorului Paralescu. Restul dascălilor din colectivul profesoral şi cea mai mare parte a personalului auxiliar au avut numai de reproşat directoarei.

Gheorghe Mitescu, inspectorul adjunct al IŞJ Gorj a declarat ieri că îl vede vinovat de conflictul de la Cărbuneşti şi pe directorul liceului “care nu a rezolvat din timp conflictul şi a lăsat ca nemulţumirile să ajungă în presă”. Din păcate, inclusiv directorul şcolii are probleme cu directoarea, la fel ca şi cea mai mare parte a dascălilor. Unii, membrii PDL, se pare că au fost şi ameninţaţi pe linie politică să-şi vadă de treabă şi să privească în altă parte.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here