Pandurii şi Astra atacă oficialii fotbalului românesc: “E inuman să joci la 40 de grade!”

490

Deşi Pandurii şi Astra şi-au împărţit punctele în meciul disputat, duminică, la Severin, reprezentanţii ambelor echipe s-au revoltat împotriva programării acestui joc. Gorjenii şi giurgiuvenii au oferit o partidă spectaculoasă, mai ales în partea a doua a jocului, dar fotbaliştii ambelor formaţii au fost vizibil marcaţi de efortul făcut pe o vreme caniculară. De altfel, mai multe pauze de hidratare au fragmentat ritmul unui meci la care nu s-au înghesuit nici foarte mulţi spectatori. Numărul scăzut de fani a fost însă firesc, dacă ne gândim că Stadionul din Severin nu are decât tribuna oficială acoperită. “Jocul a avut de suferit din cauza căldurii. O căldură insuportabilă şi pe bancă, dar mai ales pentru cei care intră pe teren. E inuman să joci la 17.30. A fost un meci între locurile 1 şi 3, un meci jucat cred că la 40 de grade. Spectacolul nu avea cum să fie bun”, a precizat antrenorul Pandurilor, Petre Grigoraş.
“A fost un rezultat bun în condițiile date. E imposibil să joci pe o asemenea temperatură. Cred că este un rezultat echitabil, nu poţi să ai ritm la peste 40 de grade, este o căldură insuportabilă. Este incredibil cum două echipe angrenate în cupele europene, campioana şi echipa de pe locul 3, să joace de la ora 17.30”, a fost de părere şi antrenorul secund al Astrei, Cristian Petre.
Ovidiu Herea, mijlocaşul Pandurilor, a explicat cât de dificile au fost condiţiile de joc: “Eu zic că este un rezultat echitabil, am avut câteva ocazii foarte mari, au avut şi ei. A fost foarte greu cu căldura, am resimţit-o din plin, de abia puteam respira. Terenul a fost uscat, nu am putut pasa corect pentru că nu aluneca mingea. Spectacolul a fost sacrificat astăzi”.
“Cred că echipele care joacă în Europa ar trebui protejate. Adică să se joace la o oră mai târzie”, a spus şi portarul Astrei, Silviu Lung Jr.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here